Helyi sport

2019.01.10. 14:38

Bemutatjuk a 32. Zengő Alföld Kék Mókus-kupa győzteseit - Erősségük a baráti társaság: Szindikátus

A 32. alkalommal megrendezett szegedi kispályás labdarúgótornán, a Zengő Alföld Kék Mókus-kupán három korosztályban avattak győztest. Lapunkban bemutatjuk az első helyezetteket, a sorozat harmadik, záró részében a +45-ös kategória elsője, a Szindikátus következik.

Mádi József

Kistelek, Balástya, Kiskundorozsma, Röszke, Mórahalom, Zsombó, Szeged. Igazi gyűjtőhelye a Csongrád megyei 45 éven felüli labdarúgóknak a 32. Zengő Alföld Kék Mókus-kupa +45-ös korosztályát megnyerő Szindikátus csapata.


– Ez egy valódi, nevéhez méltó csoportosulás, a nevet pedig örököltük: Mészáros Gábor alapította a csapatot, amelyben én is mint meghívott játszottam. Aztán amikor kivált, én vettem át a csapatvezetői feladatokat, szervezéseket. Amikor pedig a kisteleki sportcsarnok felépült, onnan írható a mi történetünk. Játszott köztünk már Bischoff Csaba, Militár Iván is, ám inkább amatőr játékosok, például autófényező, autószerelő, zenész-rendőr, pedagógus, könyvelő, öntözési szakember, katasztrófavédelmis, vámos, gazdálkodó alkotják a csapatot, akik közül kevesen szerepeltek NB-s bajnokságban, inkább a megyei sorozatokban játszottunk. Többen még igazolt labdarúgói vagyunk a megyei III. osztályú Kisteleknek, így rajtam kívül Sejben Győző, Sejben József és Gárgyán Tibor, sőt van megyei I. osztályú labdarúgó is Tanács Attila révén. Az együttes erőssége a baráti társaság – mondta a kisteleki csapatvezető, Tóth János.

Rutinosak. A Szindikátus együttese először nyerte meg a tornát. Fotó: Iványi Aurél

Rutinosak. A Szindikátus együttese először nyerte meg a tornát. Fotó: Iványi Aurél

Az együttest megrázta tavaly nyáron az egyik meghatározó játékos, Révész Roland váratlan elvesztése.

– Érte is futballoztunk ősszel a +45-ös Török György- bajnokságban, illetve most a Zengő Alföld Kék Mókus-kupán is. Mindkettőt megnyertük, Roli most biztos boldog az égben – nyilatkozta Tóth János.

Kihívásokban nincs hiány a csapat életében.


– Az Új év-Szkitasport-kupán elindulunk, és a két megnyert sorozatban jó lenne címet védeni. Érdekesség, hogy a Kék Mókus-kupa elmúlt négy kiírásából háromban döntőztünk, de most először, végre sikerült megnyernünk

– mondta végül Tóth.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában