Helyi sport

2019.04.11. 10:39

Történetük legjobb eredményére hajt a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

A legutóbbi szezonban újoncként negyedik lett, a jelenlegi évadban pedig már biztosan felülmúlja ezt az eredményt a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE, amely hétvégén a tollaslabda csapatbajnokság rájátszásában érdekelt.

Munkatársunktól

A pécsi játéknapon három együttes szerepel, így a bronzérem, ezzel pedig a történelmi dobogós helyezés már biztos, ám a szegediek szeretnének „fényesíteni" ezen.


– A rájátszásba visszük magunkkal az alapszakasz eredményeit, ahol a debrecenieket megvertük, így az előnyből a hétvégén elég lesz megtartani valamennyit – mondta Pápai Miklós, a klub vezetője. A szegediek a Debreceni Tollaslabda Club ellen 6–3-ra győztek az alapszakaszban, tehát egy 5–4-es vereség is ezüstérmet érne még.


– Az már most biztos, hogy a Tisza SE számára különleges ez az év, hiszen egyszer sem fordult még elő, hogy mindhárom csapatunk éremmel zárjon az országos bajnokságban. Fallabdában a nők másodikok, a férfiak harmadikok lettek, most pedig a tollaslabdázók vegyes csapata is érmet szerez. Remélem, ezüstöt – tette hozzá.

A rájátszás harmadik résztvevője, a házigazda pécsi Multi Alarm SE címvédése borítékolható, mögöttük lesz érdekes a küzdelem. A csapatbajnokságban egy meccsen belül három férfi és két női egyéni, két férfi, egy női és egy vegyes páros összecsapást rendeznek. 

Remek formában várja  a fordulót a szegedi csapat. Fotó: tisza se

Remek formában várja a fordulót a szegedi csapat. Fotó: tisza se

A szegediek várhatóan a Piliszky András, Pápai Balázs, Bálint Máté, Pápai Bálint, Didi Purwanto, Kőműves Csongor, Kereszti Zoltán, Dian Ayu Mayasari, Bozsogi Anna, Bozsogi Mira, Kószó Mira, Dudás Nelli összeállításban utaznak.


– Valóban elég egy szűk vereség a Debrecen ellen a második helyhez, de mi úgy készülünk, hogy másodszor is legyőzzük őket – fogalmazott Piliszky András, a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE válogatott és magyar bajnok sportolója. – A pécsiek ellen is szeretnénk megfogni egy-két meccset, de a lényeg az, hogy az ezüstérmet megszerezzük – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában