Helyi sport

2019.05.23. 10:18

Nem mindennapi futás a 19 jegyében

Ma megkezdi hosszú menetelését az ultramaratonista Schmidt Norbert.

Munkatársunktól

A sportoló 19 nap alatt, 19 megyében, 19 Ironman-távot teljesít. A napot úszással indítja, 3,8 kilométert teljesít, majd bringára pattan, 180 kilométert teker le. Zárásként következik a futás, 42,2 kilométer, azaz maraton. Ezt pihenőnap nélkül teljesíti, reggel kezd, késő este végez.


A mai békéscsabai rajt után másnap már Debrecenben küzd meg a távval. Szegeden május 31-én (pénteken) találkozhatunk a sportolóval. Június 10-én Pest megyében zárul a nem mindennapi teljesítmény, Veresegyház-Erdőkertesen fejezi be a nem mindennapi penzumot.


– Ahogy az lenni szokott – mesélt a futásról Schmidt Norbert –, nem kell sok minden ahhoz, hogy az ember valami őrültséget találjon ki. Az egy pillanat műve. Aztán észre sem vettük, és már a tervezés fázisában találtuk magunkat. Korábban hallottam egy arcról, aki folyamatosan Guinness-rekordokat állított fel a hosszútávú triatlonban, ez nagyon tetszett. 2015-ben ez az ember 50 amerikai államban, 50 nap alatt, 50 Ironman-távot csinált végig! Csodáltam! A sors úgy hozta, hogy 2017-ben, az Isklar Norseman Xtreme Triathlon versenyen ő is részt vett! Nem volt kérdés, hogy megszólítjuk... „Te vagy az Iron Cowboy?" „Nem, én James vagyok." felelte. Ekkor éreztem, hogy ő az én emberem. Mivel régen ott motoszkált bennem valami, amit nehéz megfogalmazni, ő hatalmas inspiráció volt számomra ahhoz, hogy tudjam: 2019-ben, 19 megyében, 19 Ironman-távot fogok teljesíteni, amit izgalommal várok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában