Helyi sport

2019.08.29. 10:32

Lengyelországi Eb-n áll rajthoz a két szegedi fiatal tollaslabdázó

Folytatódik a szép hagyomány a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE-nél: a szegedi egyesület ezúttal is képviselteti magát a tollaslabdázók korosztályos Európa-bajnokságán. Az U17-esek pénteken rajtoló lengyelországi eseményén Bozsogi Anna és Könczöl Ádám lesz ott a magyar válogatottban.

Munkatársunktól

– Az áprilisi korosztályos or­­szágos bajnokság során dőlt el, hogy mehetünk az Eb-re: Anna és én is ezüstérmesek lettünk egyéniben. Nekem korábban már volt lehetőségem részt venni kontinensviadalon, An­­­na számára ez lesz az első ilyen alkalom – fogalmazott a 15 éves Könczöl Ádám a Gnieznóban sorra kerülő versenyről.


– Izgulok is kicsit, szeretnék jól szerepelni. A csapatversennyel kezdünk pénteken, a nyolcfős magyar válogatott minden ellenfelével játszik egy egyénit és egy párost a fiúknál és a lányoknál, valamint egy vegyes párost, így összesen öt csapatpontot lehet szerezni. Erős a csoportunk, talán a legerősebb, mellettünk a norvégok, az osztrákok, a franciák és a spa­nyolok kerültek bele. Bravúr lenne a továbbjutás – mondta a 16 esztendős Bozsogi Anna.


A csapatverseny után, jövő hét­­főn indul az egyéni verseny, amelyben mindketten érdekeltek a 128-as főtáblán, valamint vegyes párosban is ott lesznek a 64 duó között.

Bozsogi Anna (jobbról) és Könczöl Ádám szeretne eredményesen szerepelni az Európa-bajnokságon. FOTÓ: GOODWILL PHARMA TISZA TOLLAS SE

Bozsogi Anna (jobbról) és Könczöl Ádám szeretne eredményesen szerepelni az Európa-bajnokságon. FOTÓ: GOODWILL PHARMA TISZA TOLLAS SE

– Az egyénire készültünk leginkább, és a sorsolásom sem rossz, így bizakodom. A negyeddöntőbe jutás elérhető, ehhez azonban kicsiket sem szabad hibázni – fogalmazott Ádám.


– Hétfőtől péntekig zajlanak a meccsek, jó volna, ha mi­­nél tovább versenyben tudnék maradni. A legjobb nyolc közé jutás csodás lenne, ehhez várhatóan négy találkozót kell nyernem – tette hozzá Anna.


A szegedi klub saját nevelé­­sű játékosaiként gyermekkoruk óta együtt készülnek, így a vegyes párosban is van már közös rutinjuk. Erre kevesebbet készültek külön, ám itt is az a céljuk, hogy mérkőzéseket nyerjenek Lengyelországban.


Hozzátették: a Goodwill Phar­­ma Tisza Tollas SE-nél több idősebb versenyző is járt már hasonló eseményen, így a felkészülés során rengeteg se­­gítséget kaptak a társaktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában