Profitál az új módszerekből

2019.10.11. 13:13

Jászapáti Petra a hazai Eb-re is megtartaná kirobbanó formáját

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület olimpikonja, Jászapáti Petra miután megvédte címét az országos bajnokságon, a nemzetközi szezont elindító kínai versenyen is bizonyította: ki­váló formának örvend. Ezt edzői új módszerének is köszönheti, ebből pedig a debreceni rendezésű Európa-bajnokságon profitálhat a legtöbbet.

Munkatársunktól

Koncentráltan. A váltókban is bizonyítana az új idényben a Szeged KE versenyzője. FOTÓ: MTI

Három hét múlva a világkupa első állomásával beindul a nemzetközi szezon a rövid pályás gyorskorcsolyázók számára, de a legjobb magyarok már eddig sem maradtak versenyzési lehetőség nélkül. Az országos bajnokságon és egy meghívásos kínai viadalon már tesztelhették magukat, Jászapáti Petra pedig mindkétszer bizonyította: ki­robbanó formában van. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület olimpikonja az ob-n összetettben megvédte bajnoki címét. A megmérettetés előtt azt nyilatkozta: az 500 méteres táv a legfontosabb számára, így ott különösen fontos lenne neki az első hely. Ezt a célkitűzést simán elérte, és csak 1500 méteren tudták megelőzni.

– A leghosszabb távon egy kicsit figyelmetlen voltam, de annak a futamnak is örülök, mert olyan taktikát tudtam tesztelni, amely a világkupák elődöntőin jöhet jól – reagált Jászapáti Petra. – Az 500 méteres győzelemnek még jobban örültem, amikor megláttam az időeredményemet, hiszen egy másodperccel gyorsabb voltam, mint tavaly – mesélte büszkén.

Még a hangján is azt éreztük, hogy sokkal magabiztosabb, az eredmények is ezt igazolják, így felvetődött a kérdés: történt valami változás?

– Az előző szezonban nem feleltünk meg minden várakozásnak, és mivel a következő olimpiáig bőven van idő kísérletezésre, átalakították a felkészülést – kezdett minket beavatni a húszéves sportoló.

Koncentráltan. A váltókban is bizonyítana az új idényben a Szeged KE versenyzője. FOTÓ: MTI

– Ciklusokra bontottan zajlik a munka, így vannak keményebb napok, máskor pedig könnyebb edzések. Személy szerint ennek nagyon örülök, mert rögtön éreztem, hogy van egy kis idő a regenerálódásra, szerintem ebből a módszerből már most profitálok – fogalmazott.

Az ob után jöhetett a kínai kaland, egy sanghaji tesztverseny. Itt már Jászapáti mellett visszatérő klubtársa, Kónya Zsófia is a női csapat tagja volt, és kipróbálhatták magukat a nemzetközi téren egyre nagyobb szerephez jutó mix váltóban is.

– Nagyon jól sikerült ez a hétvége, rengeteget tanultunk belőle, és remek volt Zsófiékkal versenyezni. Érezzük, hogy a váltókban komoly lehetőség van, és ezt a leginkább a deb­receni rendezésű Európa-­bajnokságon bizonyítanánk – hang­súlyozta Jászapáti Petra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában