Remekül rajtoltak

2019.10.26. 09:35

Két sikeren túl a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Elrajtolt az első osztályú tollaslabda csapatbajnokság: a tavalyi ezüstérmes szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE két győzelemmel kezdte a szezont. Az alapszakasz második körét márciusban rendezik, majd a rájátszásban dől el végleg az érmek sorsa.

munkatársunktól

– Az első fordulót a hétvégén rendezték Pécsen. Ezúttal két meccset játszottunk, sikerült mind a kettőt megnyernünk. Ez azért is öröm, mert mutatja az erőnket, hiszen Pápai Balázs és Pápai Bálint hiányzott, azaz tartalékosan maradtunk hibátlanok. A Fehérvár BSE ellen 6–3-ra, az újonc Hajdúszoboszló ellen 9–0-ra győztünk – foglalta össze a szezonkezdést Piliszky András, a szegediek válogatott és magyar bajnok sportolója.

A Tisza SE ezúttal a Febby Angguni, Bozsogi Anna, Dian Ayu Mayasari, Silvi Wulandri, Bálint Máté, Gebhard Tamás, Gellért Benedek, Kereszti Zoltán, Piliszky András, Didi Purwanto összeállításban szerepelt. A négy indonéz légiós közül Mayasari és Purwanto neve már ismerős, a házaspár évek óta Szegeden él, edzőként készíti fel a klub játékosait. Rajtuk keresztül érkezett a csapatba két honfitársuk, a tehetséges és fiatal Wulandri, valamint a korábbi profi játékos, a világranglistán a 31. helyen is szerepelt Angguni.

– A következő kört tavasszal, március 7-én és 8-án rendezik, szintén Pécsen, két nap alatt akkor három meccsünk lesz a címvédő és házigazda Multi Alarm SE, a tavalyi bronzérmes Debrecen, valamint az NKE SE ellen. Utóbbi két együttesnél esélyesebbek vagyunk, a pécsiek ellen viszont nagy csatára van kilátás – mondta Piliszky.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában