A szívükkel nyertek

2019.10.29. 07:22

Nagyot küzdött a legjobb négybe kerülő Szentes

A 2016–2017-es idény után az elmúlt hétvégén ismét bejutott a magyar kupa négyes döntőjébe a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata.

Becsei Dávid

Varga Viktória. Fotó: Vidovics Ferenc

Fotó: Vidovics Ferenc

Kedvező sorsolás után óriási tettet hajtott végre a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata azzal, hogy a magyar kupa csoportköréből három győzelemmel és egy vereséggel a második helyen bejutott a decemberi négyes döntőbe, amelynek a helyszíne még nem ismert. Az ellenfél viszont már igen, a Dunaújvárossal játszanak majd – három évvel a legutóbbi Final Four-szereplésük után.

– Még nem tudom felfogni, hogy milyen nagy eredményt értünk el az elmúlt hétvégén – árulta el érdeklődésünkre Varga Viktória, a szentesiek nyáron igazolt vízilabdázója, aki a csapata egyik legjobbja volt.

Varga Viktória. Fotó: Vidovics Ferenc

Mindössze a bajnoki és ku­pacímvédő UVSE-től szenvedett vereséget a Hungerit, a III. kerületi TVE-t háromgólos hátrányból fordítva, 16–14-re győzték le a Kurca-partiak, míg a Tatabányát 14–8-ra, a Szeged SZTE együttesét pedig 17–11-re győzték le.

– Tudtuk, hogy amennyiben nyerünk péntek este a há­­zigazda ellen, akkor nagy sanszunk lehet szombaton a Szeged ellen, lélektanilag lépéselőnybe kerülhetünk velük szemben. Mondtam is a lányoknak, vegyük komolyan, mert az elmúlt öt évben mindig részt vettem a négyes döntőben a BVSC-vel, most sem szeretnék ebből kimaradni – jegyezte meg nevetve Varga, majd hozzátette, a III. kerületi TVE elleni sikerük hatalmas szívüknek és csapatkapitányuknak, Kövér-Kis Rékának volt köszönhető.

A Hungerit-Szentesi VK játékosai hétfőre és keddre pihenőt kaptak, szerdától azonban már ismét a munka kerül főszerepbe, hiszen jövő szombaton 16 órától már az OB I 6. fordulójában megyei rangadón fogadják a Szeged SZTE csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában