Nem volt esély a rutin ellen

2019.11.14. 07:27

A III. kerület otthon tartotta a három pontot a Szentes ellen

Szerda este az OB I-es női vízilabda-bajnokságban idegenben, a III. kerület ellen csatázott a Hungerit Szentes. A meccset a hazaiak 11–7-re nyerték.

munkatársunktól

A Szentes csapata hiába küzdött, nem tudott nyerni a fővárosban. FOTÓ: VIDOVICS FERENC

III. kerület–Hungerit Szentes 11–7 (3–2, 4–2, 3–3, 1–0)

Női vízilabda OB I., 7. forduló. Budapest, 200 néző. Vezette: Kenéz, Dodog.

III. Kerület: Pápai – Crittenden, Pap, Kisteleki 5, Illés 2, Rajkort, Petőváry 2. Csere: Nagy, Szűcs, Drávucz 2, Szentkereszti. Vezetőedző: Kuna Péter.

Szentes: Füsti – Varga, Jankovich 3, Kádár, Kudella, Kövér-Kis 3, Tóth 1. Csere: Dömsödi, Bernal. Vezetőedző: Komlósi Péter.

Emberelőny – gól: 9/4, ill. 5/1

Ötméteres – gól: –, ill. 2/0

Védés: 9, ill. 10.

A női vízilabda OB I. hetedik fordulójában idegenben, az újonc III. Kerület TVE otthonában szállt harcba a bajnoki pontokért a Hungerit Szentes együttese. A fővárosi alakulat keretében több rutinos, válogatott játékos is található.

Éppen egy ilyen kaliberű pólós, Kisteleki Dóra révén előnyből szerzett vezetést a hazai gárda, amelyre Kövér-Kis gyorsan válaszolt. A 4. percben Jankovich révén már a Szentes vezetett. Ez sem nyugtatta meg a vendégeket, a Kerület előbb egyenlített, majd Petőváry révén egy másodperccel a negyed vége előtt már vezetett is. 3–2.

A Szentes csapata hiába küzdött, nem tudott nyerni a fővárosban. FOTÓ: VIDOVICS FERENC

A második negyed elején Drávucz Rita révén tovább nőtt a két csapat közti különbség, először vezettek a budaiak két góllal, 4–2. Jankovich tartotta a lelket a Hungeritben, így 5–4-re jöttek fel. Kisteleki előnyből ismét két találatra növelte az előnyt. Azért a statisztikához tartozik, hogy a hazaiak ekkor már kétszer annyi (6:3) előnyt kaptak, mint a Szentes. Illés éppen egy létszámfölényes helyzetet értékesített, így már 7–4 volt az állás. Több gól nem született, így maradt a félidőben ez az eredmény.Kövér-Kis második találata hozta vissza a reményt, hogy talán még lehet esélye Komlósi Péter alakulatának. A Szentes meghatározó játékosa vette hátára a csapatát, harmadik gólja után már egyetlen találat volt a különbség, 7–6. Illés, majd Tóth szerzett gólt, az izgalmak továbbra is fokozódtak, 8–7. A hajrát nem bírták a vendégek, ismét három lett „közte”, 10–7.

Jöhetett az utolsó felvonás, a negyedik negyed. Kisteleki Dóra rombolta szét a reményt, egy megúszás után bevette a kaput, 11–7-re módosította az eredményt. Ekkor a Szentes igazán reménytelen helyzetbe került. A hajrára teljesen elveszítette az önbizalmát a Kurca-parti együttes – még büntetőt is rontottak –, semmi sem sikerült, így végül a rutinos III. Kerület TVE magabiztosan szerezte meg a győzelmet, és tartotta otthon a három pontot: 11–7.

A Szentes legközelebb szombaton idegenben, a Honvéd otthonában játszik bajnoki találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában