Vége az őszi fordulónak

2019.11.19. 09:55

SZVSE-fölény gólban és pontban: összegeztük a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi idényét

Rovatunkban az elmúlt hétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Az SZVSE támadója, Beretka Péter négy gólt szerzett a Székkutas elleni mérkőzésen, ám mivel nemrég egy triplája kapcsán már beszélgettünk vele, így a megyei I. osztály őszi gólterméséről, legjobb támadóiról írunk.

Mádi József

Fotó: Török János

Fotó: Torok Janos

A tizenhárom fordulóban összesen 305 találat született, ez játéknaponként több mint 23 gólt (23,46) jelentett, mérkőzésenként pedig közel 4 (3,9) találatot. Erre mondhatjuk, hogy nem rossz. A leggólerősebb forduló a második volt még valamikor augusztusban, amikor a hat találkozón 33-szor zörögtek a hálók. Nem sokkal maradt el tőle 31-gyel a hatodik forduló, amelynek utolsó három mérkőzését éppen az elmúlt hétvégén játszották le az éppen akkor (szeptember 21.) esedékes országos kupaforduló miatt. A másik véglet: mindössze 18-szor voltak eredményesek a csapatok a negyedik fordulóban, de a 19-re (a 3. és a 10. játéknapon) sem lehetnek büszkék a csapatok.

Fotó: Török János

A mezőny legjobb támadóegységét az egyébként őszi első SZVSE mondhatja magáénak, amely 48 találattal járult hozzá az összterméshez. A Makó és a Hódmezővásárhelyi FC 42-42 gólt szerzett, és ahogy nagy a különbség pontszámban a harmadik és a negyedik helyezett között (3. Makó 30, 4. Mórahalom 19), úgy jelentős a szakadék a gólok terén is, hiszen az említett trió mögött a Mórahalom következik 26 góllal.

És ezek után nem is meglepő, hogy az éllovas SZVSE játékosa, Beretka Péter vezeti a gólvadászok versenyét 14 találattal – az utolsó mérkőzésén négyszer volt eredményes. Őt a mórahalmi csapatkapitány, Bokányi Richárd, a szintén SZVSE-s Hatvani József és a makói Makszimovics Nikola követi 11-11 találattal.

Az SZVSE tehát remek őszt produkált, a két rangadón a Makó és a HFC ellen négy pontot szerzett, a legtöbb gólt lőtte, és a legeredményesebb támadó is az elsőt erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában