Játszottak és jótékonykodtak Szentesen

2019.12.01. 18:56

A Duna-ligában három győztes meccsel készült a Hungerit a Magyar Kupa négyes döntőjére

Sikeres hétvégét zárt a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata, amely a Magyar Kupa négyes döntőjére készült. A Kurca-parti együttes hazai környezetben háromszor magabiztosan győzött a Duna-liga második fordulójában, így pozitív szájízzel ugorhat vízbe szombaton 15.45-kor a Dunaújváros ellen.

Becsei Dávid

Készen állnak az elődöntőre. A fehér sapkás Hungerit-Szentesi VK remekül hangolt a magyar kupa négyes fináléjára. FOTÓ: VIDOVICS FERENC

Különleges hétvégén van túl a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata. Komlósi Péter vezetőedző tanítványai rendezőként hibátlanul zárták a Duna-liga második fordulójának három mérkőzését, de ezúttal a meccsekre kilátogató szurkolóknak érdemes volt nemcsak a vízben történtekre figyelni.

A nemzetközi mérkőzések mellett a Duna-liga második idei köre egy nemes ügyről szólt. A Szentesi Vízilabda Klub és a Szentesi Sport- és Üdülőközpont jótékonysági gyűjtést szervezett az SMA 1-es sérült szentesi kisfiú, Máté és családja részére. A Szentesi VK női- és férficsapata is csatlakozott ehhez természetesen, támogatták a kisfiút, licitre bocsátottak egy-egy labdát is, valamint a jótékonysági sütivásáron vettek részt.

Készen állnak az elődöntőre. A fehér sapkás Hungerit-Szentesi VK remekül hangolt a magyar kupa négyes fináléjára. FOTÓ: VIDOVICS FERENC

Visszatérve a Duna-liga küzdelmeire. Sem a két bukaresti csapat, sem pedig a belgrádi Red Star nem tudta megszorongatni a szentesi lányokat. A 2019-es esztendő legfontosabb hétvégéje előtt áll a Hungerit, a budapesti Magyar Kupa négyes döntőjének elődöntőjében a bombaerős Dunaújvárossal találkozik szombaton délután. Nem engedhették meg a Kurca-partiak, hogy a szerb vagy román ellenfél kedvüket szegje. Nem is sikerült, a Rapidot 13–4-re, a Steauát 15–5-re, a Red Start pedig 16–6-re győzték le Kövér-Kis Rékáék. Utóbbi eredményt azért megsüvegelendő, mivel vasárnap délután a fiatal játékosokra épülő Szentes több kulcsjátékosát – Dömsödi Dalma, Kudella Panna és Mácsai Kata – nélkülözte, hiszen délután ifjúsági- és serdülőcsapatára is fontos bajnoki találkozó várt a Győr ellen hazai környezetben. Így ők a lelátóról figyelték, ahogyan egy szorosabb első félidő után (6–4) a társak valósággal átgázoltak a belgrádiakon, és 16–6-ra nyertek az amerikai center, Danijela Jackovich vezérletével, aki tarthatatlannak bizonyult, kilenc lövéséből kilenc találatot jegyzett.

A Duna-liga másik magyar indulójával, az Egerrel ezúttal nem játszottak Lekrinszkiék Gináék, a magyar rangadóra majd a februári harmadik fordulóban kerülhet sor, amelyet éppen a Heves megyeiek otthonában rendeznek majd meg. A Biros Péter trenírozta egriek itt voltak Szentesen, a házigazdához hasonlóan három tükörsima sikerrel utazhattak haza.

Komlósi Péter, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője: – A Magyar Kupa négyes döntőjére készülünk, amelynek első lépcsőjének jó volt Duna-liga. A két bukaresti csapat ellen sokkal jobb ritmusban játszottunk, míg a Red Star ellen három fontos játékosunkat pihentettük, mert nekik az utánpótlásban is meghatározó a szerepük és délután a Győr ellen várt rájuk bajnoki. Picit tartalékosabban álltunk fel, de ez nem magyarázat arra, hogy nem megfelelő ritmusban kezdtünk. Elég nehezen találtunk magunkra, a nagyszünet után alakult ki megnyugtató különbség, odáig egy szoros meccset játszottunk a Red Starral. Összességében elégedett vagyok a hétvégével, mindenki sok időt tölthetett a vízben. Küzdöttünk, természetesen ennél sokkal jobban kell majd vízilabdáznunk a Magyar Kupa elődöntőjében a Dunaújváros ellen. Szerdán még Óbecsén kétkapuzunk a szerb válogatottal, az lesz a következő lépcsőfoka a felkészülésünknek, és utána jöhet a kupahétvége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában