Népes publikum izgulta végig a gálát

2019.12.29. 20:32

Pazar döntővel búcsúzott a Zengő Alföld Kék Mókus-kupa

A hagyományokhoz híven a 33. Zengő Alföld Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna zárta az évet Szegeden. Az egész délutánt betöltő eseményen remek meccseket láthatott a népes publikum.

munkatársunktól

Szeged - 2019.12.28. 33. Zengő Alföld Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna, teremfoci gálanap a sportcsarnokban. Képen: Fit World -Délroll Team – Zengő Alföld mérkőzése. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A +45-ös korosztály kezdte az egész napos eseményt. A Szitapont és a Somogyi Trafik a bronz­éremért csatázott a legidősebb korosztályban. Az igazán változatos meccsen Pálfi vezetésével végül a Somogyi Trafik 7–6-ra nyert a Szitapont ellen.

A +35-ös korosztály következett, itt is a tét a harmadik hely volt. Végül a Vár söröző az utolsó percben döntötte el a meccset, és nyert 5–3-ra a Öreg Honvéd Vendéglő O’Neill ellen.

A nyílt kategória bronzmeccsét jól kezdte a Puskás Akadémia fiataljaira építő Varga Pince Junior. Az egykori szegedi röplabdás, Schildkraut Krisztián gyermeke talált a kapuba, amelyre egy bombagóllal válaszolt a Gumisziget. Pócs Tamás a második félidő 11. percében bepofozott egy labdát, fordult a kocka. Zana Dávid a hajrában egyenlített, így jöhetett a büntetőpárbaj, amit a Gumisziget jobban bírt, csak egy hetest rontottak el, így 4–3-ra nyerték a meccset.

 

Az első döntő

A +45 kategória jött a sorban, következett a finálé. Az egykori NB I-es szegedi játékosokra (Tóth Z., Kemenes, Major, Kenesei Z., Szabó B., Lázár) építő Centrum Hotel Szeged a több szerb futballistát is a soraiban tudó Eurosweet ellen csapott össze az elsőségért. Szegedi helyzetekkel kezdődött a meccs, ekkor már közel 800-an foglaltak helyet a lelátón. Az Euro­sweet szerzett vezetést, Kenesei egy pazar góllal egyenlített, majd Sándor Csikar unokaöccse, Sándor Miklós egy bombagóllal már a kékeket juttatta előnyhöz, 2–1. Még a félidőben jött az egyenlítés, így 2–2 volt az eredmény. Major László bombagóljával indult a második húsz perc. Lázár Mátyás okos találata után már 4–2-re lépett el a Centrum Hotel. Ha egy üzlet beindul: egy gyors kontra után ismét Lázár volt eredményes, 5–2. A szerbek nem adták fel, pillanatok alatt egyenlítettek, 5–5. Major 2 perces kiállítását gólra váltotta az Eurosweet, amit Kothencz ki­­egyenlített, Lázár lábában még ott volt a győztes gól, de néhány lépésről nem talált a kapuba. Mégis őt ölelgették a társak, a büntetőjét értékesítette, így a Centrum Hotel Szeged nyerte a finálét.

A második döntő

A Délmagyarország-kupáért zajló +35-ös döntő tapogatozó játékkal indult, sem a Garázs Varázs RET, sem a Gól söröző Csengele nem kockáztatott. Ma­­gyar György törte meg a gólcsendet, a közel 1200 fős kö­­zönség legnagyobb örömére. Tóth Attila távoli lövése az al­­só sarokban kötött ki, majd Papp a félidőt jelző dudaszó megszólalása előtt szépített. Bány Tamás iszonyat nagy góllal egyenlített, 2–2, nyílt lett újból a küzdelem. Egy remek akció után pedig már a Garázs Varázs RET vezetett, 3–2. Makra Zsolt költöztetett pókokat, 3–3. Egy középkezdést visszapasszolt Erhardt, ám Dénes felett a hálóba hullott a labda, mivel ez nem sportszerű, így a Gól sörözőből Tóth az üres kapuba guríthatott, 4–4. Jött ismét a Gól söröző, Tóth Attila közeli lövése talált utat a kapuba, majd jött tőle egy remek gól, 6–4. Végül maradt ez az eredmény, a Gól söröző Csengele csapata emelhette fel a Délmagyország-kupa vándorserleget.

A harmadik döntő

„Hajrá, Zengő!” – üvöltötték többen a kezdéskor. Kéri Tamás gyorsan megnyugtatta a csapat szurkolóit, hiszen másfél perc után gólt szerzett a nyílt kategória fináléjában. Az iramra nem lehetett panasz, lüktetett a pálya. Egy labdaszerzés után Kéri villant ismét, 2–0. Gémes Bence hozta vissza a Fit World reményeit, 2–1. Buzási Péter érkezett remekül egy kapu elé betett labdára, így indult a második játékrész, 3–1. Grünwald Attila növelte tovább az előnyt, majd Bullás remekül fordult le, nyílt maradt a küzdelem, 4–2. Nem jött be az üres kapus játék, így a Zengő Alföld nyerte meg a Kósa Zsigmond-emléktornát, miután 7–3-ra nyert.

A gálameccsen a Kék Mókus All Star csapat a vb-negyedik magyar minifoci-válogatott el­­len játszott bemutatómeccset. A végén Papp Milán egyenlített, így a torna legjobbjaiból kialakított csapat 0–2-ről 2–2-re mentette a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában