Újra bajnokok

2019.12.14. 09:40

Tizenötödik bajnoki címét szerezte a Szegedi Biliárd SE

Ismét megnyerte a magyar csapatbajnokságot a Szegedi Biliárd SE, amely az utolsó, szegedi fordulóban előbb a Gyált, majd a Pécset is legyőzve újból bajnok lett.

Munkatársunktól

Sikercsapat. A szegedi együttes története újabb bajnoki címét ünnepelhette. FOTÓ: BILIÁRD SE

Véget ért az idei országos magyar csapatbajnokság a biliárdosoknál: az elmúlt évekhez hasonlóan ebben a szezonban is Szegedre került a bajnoki aranyérem, miután az utolsó játéknapon újfent a Szegedi Biliárd SE bizonyult a legjobbnak. A tízfordulós csapatbajnokság utolsó fordulójában a keresztjátékban a B csoportból érkező Gyál várt a szegediekre a döntőbe jutásért, amit abszolváltak a Tisza-partiak, akárcsak a Pécs elleni döntőt, így a klub fennállásának tizenötödik bajnoki címét szerezték meg.

Az 1990 óta íródó bajnoki történelemben így tovább folytatódik a szegedi dominancia, hiszen a Szegedi Biliárd SE az azóta lezajlott bajnokságok közel felét nyerte meg.

Sikercsapat. A szegedi együttes története újabb bajnoki címét ünnepelhette.
FOTÓ: BILIÁRD SE

– Éreztük, hogy minket szeretnének legyőzni az ellenfeleink, hiszen az elmúlt négy bajnokságot egyaránt mi nyertük. Legutóbb egy budapesti csapat tudta rajtunk kívül megnyerni a bajnokságot, de ők akkor összeszedték a legjobb játékosokat, akik gyakorlatilag fizetésért játszottak, akkor másodikok lettünk. Nagy volt az öröm az utolsó forduló után, de akkor nem tudtunk időt szakítani az ünneplésre, ezt viszont mindenképpen bepótoljuk – mondta lapunknak Törőcsik Zoltán, a Szegedi Biliárd SE csapatkapitánya.

A magyar csapatbajnokság végeredménye: 1. Szegedi Biliárd SE, 2. Pécs, 3. Gyál, 4. Balassagyarmat.

A Szegedi Biliárd SE magyar bajnok csapata: Antal Gábor, Nagy Csaba, Balla Tamás, Babecz Balázs, Lackó Lénárd, Bálint Péter, Törőcsik Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában