Nehéz féléven vannak túl

2020.01.09. 13:24

A visszatérő játékosokkal együtt mindenképpen jobb tavaszt remélnek a tiszaszigetiek

A rengeteg sérült alapvetően befolyásolta a Tiszasziget SE őszét a Csongrád megyei I. osztályban. A szigetiek mindezzel együtt sem álltak távol attól, hogy elégedetten zárják a félévet, tavasszal pedig remélhetőleg újra teljes kerettel dolgozhatnak.

V.P.

A sérülésekkel is meg kellett küzdeniük a fehér mezes tiszaszigetieknek, de így sem álltak messze céljaiktól. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Csak a hetedik helyen áll féltávnál a megyei I. osztályban a Tiszasziget SE: a csapatnál ugyanakkor az egész ősz folyamán problémát jelentettek a sérülések, több labdarúgót is nélkülözniük kellett különböző problémák miatt. Ezt ha nehezen is, de átvészelte a csapat, amely nagyban nem maradt le a középmezőny elején álló csapatoktól, hiszen a negyedik Mórahalom csak kettővel gyűjtött több pontot.

– Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű ez az év a megyeegyben, hiszen a három erős csapat borítja a megyei szintet. Rengeteg nehézségünk volt ebben a félévben, az a keret, amelyikkel tudtam dolgozni, az viszont teljes mértékben helyt állt. Ha azt a kötelező meccset behúzzuk, amit elbuktunk, akkor akár a negyedik helyen is telelhettünk volna. Bízunk abban, hogy a következő félévben ezt vissza tudjuk hozni – mondta Bernát Péter, a Tiszasziget játékos-edzője.

Az előző idény ezüstérmese január 18-án egy közös disznóvágással indítja az évet, majd három nappal később lesz az első foglalkozás. Január utolsó hétvégéjén a Saller-kupán szerepel a csapat, majd az első bajnokiig öt edzőmérkőzést vívnak. Egyelőre a keretben nincs változás, a tervek szerint nagy változásokra nem is lehet számítani Tiszaszigeten.

A sérülésekkel is meg kellett küzdeniük a fehér mezes tiszaszigetieknek, de így sem álltak messze céljaiktól. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– A téli időszak is arra ment rá, hogy segítsünk a sérült játékosoknak a felépülésben, és minél hamarabb el tudják kezdeni a felkészülést. A legnagyobb erősítés az lenne számunkra, ha felépülnének a sérültjeink – tette hozzá.

A tavasszal kapcsolatban a szigetiek játékos-edzőjeel­mondta, ha teljes kerettel tudnak játszani, akkor szeretnék a negyedik helyet elérni, meglátása szerint apróságok döntenek a középmezőny csapatai közötti mérkőzéseken, és szeretnék visszahozni azokat a pontokat, amiket elhullajtottak az ősszel.

A Tiszasziget SE felkészülési mérkőzései: Február 1., szombat, Orosházi MTK-ULE–Tiszasziget. Február 8., szombat, 11 óra: Tiszasziget–Mezőhegyes (Tápén). Február 15., szombat 11 óra: Soltvadkert–Tiszasziget. Február 18., kedd, 20 óra: FK 1899 Szeged–Tiszasziget (Tápén). Február 22., szombat 10 óra: Kiskundorozsma–Tiszasziget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában