Megtesznek mindent

2020.01.05. 08:56

Nem a saját kezében van a Makó sorsa

Hamarosan elkezdi héthetes felkészülését a Makó FC, amelynek céljai eléréséhez már az eredmények megfelelő alakulására is szükség lesz. A hagymavárosiak hat edzőmeccsel és egy új kapussal készülnek a tavaszi idényre.

V.P.

Kemény tavasz előtt áll a neonmezes makói csapat, de továbbra is a bajnoki cím a cél. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Hiába egyike a két veretlen csapatnak a megyei I. osztály mezőnyében a Makó FC, mégis csupán a harmadik helyen töltheti a téli szünetet a bajnokságban. A Maros-partiak hátránya négy pont az őszi bajnok SZVSE mögött, ezt kellene ledolgoznia a ta­­vasz folyamán, hiszen a cél nem más, mint a feljutás. A bajnokság csak március elején indul, így hosszú időszak áll a felkészülésre, egyben a feltöltődésre is.

– Személy szerint nekem jól jön az, hogy hosszú a pihenő, hiszen elég megterhelőek voltak az elmúlt évek, de lehet, hogy a srácok számára sem rossz ez. Egyéni edzésterv szerint már január 2-től mozogniuk kell, majd január 16-án lesz az első közös foglalkozásunk – mondta Siha Zsolt, a Makó FC edzője, aki így héthetes felkészülési időszak során készítheti fel csapatát az idény második felére.

Kemény tavasz előtt áll a neonmezes makói csapat, de továbbra is a bajnoki
cím a cél. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Minden bizonnyal a három bajnokesélyes csapat valamelyike lesz a befutó a szezon vé­­gén, aki megpróbálhatja ki­­vívni a feljutást, ám ebben lépéshátrányban vannak a ma­­kóiak.

– Azon dolgozunk, hogy jobbak legyünk, és úgy gondolom, jobbak is leszünk tavasszal. Hogy ez elég lesz-e a végén, az viszont már nem csak rajtunk múlik. Egy biztos, becsületesen elvégezzük a munkát, aztán meglátjuk, mire lesz elég. Sajnos rettentően ke­­vés a mérkőzés ebben a ligában – tette hozzá.

A csapatnál szeretnének erősíteni a tél folyamán, eddig pedig egy érkezővel már kalkulálhatnak: a 26 éves kapus, Papp Marcell újrakezdi a játékot, ő korábban az NB I-es Puskás Akadémia harmadik számú kapusa is volt. Távozója egyelőre nincs a Makónak, amely a tavaszi rajtig összesen hat felkészülési meccset játszik, többek között az NB III-as Kecskeméttel és Dabassal, valamint az FK Backával is gyakorol.

A Makó FC felkészülési mérkőzései: január 25., szombat: Orosházi MTK-ULE–Makó. Február 1., szombat: Makó–Kiskunfélegyháza. Február 8., szombat: Makó–Kecskemé­­ti TE. Február 15., szombat: Makó–Békéscsaba II. Febru­­ár 23., vasárnap: Makó–FC Dabas, Február 29., szombat: Makó–FK Backa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában