Gyorsan alkalmazkodtak a karanténhoz

2020.04.07. 12:48

Videók segítik a HLKC munkáját

A női kézilabda NB II-ben szereplő HLKC is alkalmazkodott a járványhoz: a hódmezővásárhelyi egyesület internetes edzéseket tart, a tapasztalatok pedig pozitívak.

Munkatársunktól

Forrás: HLKC

A koronavírus-járvány szinte egyik napról a másikra megváltoztatta a sportklubok életét, az új helyzethez alkalmazkodni kell, főként az otthoni edzések megszervezésével. Ezt tette a HLKC is, amely hivatalos weboldalán számolt be, hogy milyen módszerekkel próbálják a lehető legjobbat kihozni a jelenlegi körülményekből. A munka online zajlik, az edzők és játékosok interneten keresztül tartják a kapcsolatot és az edzéseket.

– A Magyar Kézilabda Szövetség az átmeneti időre az edzők számára előírta az online edzések megtartását, ehhez különböző online, illetve gyakorlati segédanyagot az edzők rendelkezésére bocsátanak.

Az edzők hetente három-négy alkalommal edzéstervet küldenek ki a gyerekeknek, akik otthon ezeket a feladatokat elvégzik – fogalmazott Áncsán István klubvezető.A hódmezővásárhelyi női kézilabdacsapat első embere kifejtette: aggodalommal figyeli a kialakult helyzetet, de addig is az a legfontosabb számukra, hogy a sportolók egészségesek és fittek maradjanak.

– Napi szinten várjuk a további információkat mind az országos intézményektől, mind a szakszövetségtől. Egyelőre nincs konkrét információnk arról, hogy akár a felnőtt, akár a korosztályos utánpótlás-bajnokságok sorsáról mikor dönt a szövetség. Több forgatókönyv is van, de addig szeretnénk a csapatokat és a gyereket formában tartani – tette hozzá Áncsán István.

A vásárhelyiek beszámolója szerint az NB II-es felnőtt együttes számára nem újdonság ez a fajta felkészülés, de a többi korosztály is átállt az internetes edzésekre.

– Hetente több alkalommal küldöm a lányoknak a különböző feladatokat, elsősorban erősítő és állóképesség-fejlesztő gyakorlatokat, amelyeket otthon el tudnak végezni. Erről videókat is kérek tőlük, így ellenőrizve azt, hogy jól csinálják-e és elvégzik-e a feladatokat. Szerencsére jól átálltunk erre a rendszerre, mindenki végrehajtja a feladatokat. Sajnos sok gyakorlatot nem tudunk megcsinálni, csak erősítésre és az állóképesség fejlesztésére van lehetőség. Fontos, hogy mindenki otthon maradjon, hiszen az egészség az első, a feladatokat is ennek fényében állítjuk össze – nyilatkozta Deák Tamás, a HLKC serdülő és ifjúsági csapatának trénere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában