Online verseny

2020.05.05. 17:01

A vásárhelyi tékvandósok Eb-n indulnak

A világon egyedülálló alkalomhoz csatlakozott a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo egyesület, ugyanis 75 ország részvételével Online Poomsae bajnokságot hirdettek, amelyre két versenyző, Máté Mirabella és László Alexa nevezett.

Munkatársunktól

A világbajnokság helyett vb-színvonalú versenyre nevezett Máté Mirabella is. FOTÓ: MÁTÉ TAEKWONDO

Fotó: Zoltan Varga

A World Taekwondo Europe és a spanyol Daedo partnerkapcsolatnak köszönhetően több mint 1200 versenyző csatlakozott László Alexa és Máté Mirabella is. A két versenyző a felnőtt női 30 év alatti kategóriában indul az online formagyakorlat Európa bajnokságon.

A versenyre május 4-10. között kerül sor, ahol 33 nemzetközi bíró bírál, a WT-WTE Poomsae játékvezető elnöke, Mustapha Moutarazak irányítása alatt.

– A formagyakorlatokról videófelvétel készült, ezt követhetik nyomon a MasTaekwondo YouTube-on, Facebook és Twitter.com oldalakon. A lányok kategóriájának versenye május 8-án lesz. Nem kis megmérettetés ez, hiszen a lányok 112 versenyző között mérettetik meg magukat. Mivel nyitottá tették a versenyt, a világ minden pontjáról elfogadták a jelentkezéseket, így csak névleg maradt Európa-bajnokság – mondta el Máté Gergő, az egyesület egyik vezetője.

A világbajnokság helyett vb-színvonalú versenyre nevezett Máté Mirabella
is. FOTÓ: MÁTÉ TAEKWONDO

– Nagyban megnehezítette a felkészülést, hogy nem volt csoportos edzés, hiszen így a motivációnk is kevesebb volt, de megoldottuk online kapcsolattartással, és otthoni edzésekkel a hiányosságot – nyilatkozta Máté Mirabella. Teljesen egyetértett ezzel László Alexa, a másik induló is, aki hozzátette: – Hiányoztak a mesterek tanácsai, de igyekeztem minél több technikámat kijavítani.

Kisebb vigasz lehet ez a viadal a hódmezővásárhelyi egyesület sportolói számára a májusi elmaradt világbajnokság tudatában. A videókat az egyesület youtube-csatornáján is megtekinthetik az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában