Végre ellenféllel játszhattak

2020.07.12. 16:20

A Szeged-Csanád GA 4-1-re legyőzte az NB III-as Kecskemétet

Első felkészülési mérkőzésén a labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia 4–1-re legyőzte az NB III-s Kecskemét együttesét a Szent Gellért Fórum gyakorlópályáján.

Mádi József

Szeged, 20200711. Szeged GA - Kecskemt felkszlsi mrkzs Fot: Frank Yvette (FY), Dlmagyarorszg

Fotó: Frank Yvette

119 nap. Ennyi idővel ezelőtt játszott utoljára ellenféllel szemben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Azóta volt egy hosszú, közös edzés nélküli szünet, majd sok-sok egymás közötti játék az A és a B csapat között. És ez még akkor kis mosolyt csalhatott a Tisza-partiak arcára, ha a március 14-diki, Budaörs ellen 1–0-ra megnyert zárt kapus bajnokival ellentétben most csak egy edzőmeccsen léptek pályára a Kecskemét ellen a Szent Gellért Fórum gyakorlópályáján.

A hazai tréner, dr. Dobos Barna és a vendégek edzője, Gombos Zsolt hosszabban beszélgetett a találkozó előtt – egy évvel ezelőtt az ő közös munkájuk révén került fel a Zalaegerszeg az NB I-be, ezúttal viszont külön célokért dolgoznak. Utóbbitól ismét osztályváltást várnak Kecskeméten, míg dr. Dobos szintén ezért készíti fel a szegedieket, még ha ez a cél a közép hosszú tervek között is szerepel.

Varga Szabolcs (fehér mezben) küzdelmes párharc végén szerzett gólt az 5. percben.
Fotó: Frank Yvette

Az első félidőben Tóth Gábor, a másodikban Germán Tamás volt a csapatkapitány, az első játékrészben Varga Bence, a másodikban Takács János védte a kaput – ez csak apró szösszenet abból, mennyire igyekeztek mindenkinek lehetőséget adni szegedi oldalon.

A találkozón esett gól küzdelmes párharc (az első az ötödik percben Varga Sz. révén), hatalmas kecskeméti védelmi hiba után (a második született így Gajdostól), szögletrúgásból (a harmadiknál Deák remekül érkezett a beadásra), valamint szólóból (a fiatal Dobronoky ragadtatta tapsra azt a néhány nézőt, aki kilátogatott), közben a Kecskemét szépített Károly révén. A lényeg: újra volt ellenfél.

A meccs után dr. Dobos Barna így értékelte a találkozót:

– Ez egy felkészülési mérkőzés volt, jó és rossz dolgokat is láttam, de pont ez volt a lényeg. A felkészülésünkbe illeszkedett ez a találkozó, a sorcserét a játékosok jelenlegi fizikai állapota alapján határoztuk meg. Tervben van még néhány erősítés több poszton is, de nem kapkodunk.

– Furcsa volt a helyzet, hiszen jó néhány évet eltöltöttem az MTK-ban, de elég jól éreztem magam – nyilatkozta Varga Bence, a Szeged-Csanád GA MTK-tól szerződtetett új kapusa.

– Örülök, hogy a felkészülésnek az a része jött el, amelyben végre mérkőzéseket játszunk. Elég hamar megtaláltam az összhangot a társakkal, így nem is volt semmilyen félreértés a mérkőzés alatt köztünk.

A Szeged-Csanád GA szerdán 17 órától Szolnokon szerepel, míg július 25-én 18 órától az Újpestet fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában