Jár a dicséret a játékosoknak

2020.08.06. 16:46

Pastor edző elégedett az elvégzett munkával, Miklert nem kell altatni

Véghajrához érkezett a Mol-Pick Szeged férfi-kézilabdacsapatának edzőtáborozása Szombathelyen, holnap egy futóedzést követően utaznak haza. Az eddig elvégzett munkáról Juan Carlos Pastor vezetőedző elismerően nyilatkozott, a játékosok maximális erőbedobással dolgoznak.

Becsei Dávid

Mikler Rolandnak (16) a teniszlabdákkal is meg kell küzdenie az edzőtáborban.

Fotó: Kuklis István

– Szépen dolgoznak a fiúk, az eredeti terveinken nem kellett változtatnunk – dicsérte a klubhonlapnak adott interjúban a játékosokat Juan Carlos Pastor, akiről jól tudni, szeret mindent.

Szombathelyen a fő hangsúly a játékosok erőnlétének megalapozásán van, de legnagyobb örömükre az esti tréningeken rendszerint előkerül a labda, egyre több technikai elemet gyakorolnak.

– Látszott mindenkin, hogy kiéhezett a játékra. Nagy lendülettel, élvezettel végeznek minden gyakorlatot. Persze még rengeteget kell fejlődnünk, visszatérni arra az útra, amit képviselünk, de van időnk. Most az a legfontosabb, hogy jó alapokat szerezzünk – beszélt a részletekről.

Mikler Rolandnak (16) a teniszlabdákkal is meg kell küzdenie az edzőtáborban.
Fotó: Kuklis István

A vezetőedző hozzátette, Luka Stepancic már teljes értékű edzésmunkát végez bokasérülése után, Joan Ca­­nellas pedig szépen rendbe jött, már fut. Ugyanakkor ebben az időszakban nincs senki, akinek ne fájna valamije, éppen ezért fontosak az edzések közötti regenerációs tevékenységek.

– Senkit nem kell altatni vacsora után, de már látjuk a fényt az alagút végén. Volt holtpont, de kőkeményen készültem az edzőtáborra, így jól viselem. A termi tréningeken kapusedzőnk változatos feladatokkal vár bennünket. Az egyik nap úgy repkedtek felénk a teniszlabdák, mintha a wimbledoni tornán szerepeltünk volna. Rendesen piros lett a tenyerünk, de nagyon élveztem a feladatokat – mesélte Mikler Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában