Helyi sport

2020.10.02. 12:09

Pizzázás lesz a tét Szentesen

Mindkét Csongrád-Csanád megyei női vízilabdacsapat itthon játszik az OB I. második fordulójában. A Szeged SZTE holnap 13 órakor a BVSC-t, míg a Hungerit-Szentesi VK 18 órakor a Honvédot fogadja.

B.D.

Csapatverseny lesz meccsen belül (archív fotó).

Fotó: Frank Yvette

A jó erőkből álló Ferencváros elleni nyitány után a BVSC ellen sem vár könnyű mérkőzés a Szeged SZTE női vízilabdacsapatára. Szombaton 13 órakor az újszegedi sportuszodában folytatják a bajnokságot.

– Semmiképpen sem rossz, hogy két jó csapat ellen kezdünk, hiszen így további két hetünk van az összecsiszolódásra, valamint, amit ellenük sikeresen végrehajtunk, az majd a Honvéd és a Tatabánya ellen is működhet – jegyezte meg Varga Tamás, a szegediek vezetőedzője. – Ami pedig a későbbi, októberi meccseinket illeti, amennyiben a Honvéd, Tatabánya és III. Kerület elleni találkozókból kettőt megnyerünk, boldog leszek, ugyanis utóbbit nem sorolnám előbbi kettőhöz az erőviszonyokat tekintve.

Remekelt az első fordulóban a Hungerit-Szentes, ugyanis 12–8-ra legyőzte itthon az Egert. Holnap 18 órakor a Honvéd ellen ismét hazai medencében szereznének három pontot.

Csapatverseny lesz meccsen belül (archív fotó).
Fotó: Frank Yvette

– Két hetet készültünk az Eger-meccsre, valamint végre jól kezdtünk ellenük – utalt arra Kövér-Kis Réka, hogy a három nyári kupameccsen rendszerint hamar nagy előnyük lett a hevesieknek.

– Jól védekeztünk, kiváló kapusteljesítményünk volt, ami eddig hiányzott, ezekből pedig jött, hogy a támadásaink is jobban épültek fel. Nem lebecsülve a Honvédot, kötelező győzelmet várok ellenük. Kulcs, hogy nem szabad belemennünk a játékukba, valamint lesz plusz­motiváció, ugyanis két csoportra leszünk osztva és sort cserélünk. Amelyik „csapat” többet gólt dob és kevesebbet kap, annak a vesztes csoport fizet egy pizzázást – avatta be lapunkat Kövér-Kis a szentesi lányok plusz motivációjába a szombati meccset illetően.

Ami pedig a Csongrád-Csanád megyei férfi vízilabdacsapatokat illeti, a Szegedi VE és a Metalcom Szentes sem ugrik medencébe bajnoki összecsapáson a hétvégén.

A szegediekre az újszegedi sportuszodában várt volna OB I.-es találkozó a Miskolc ellen, azonban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek karanténban vannak, így nem tudnak elutazni a mérkőzésre, így Sánták ma Pécsett kétkapuznak.

Két koronavírusos játékosa miatt a szentesiek is halasztották a következő három mérkőzésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában