Pozitív koronavírustesztek a Hungerit-Szentesi VK-nál

2020.11.06. 10:18

Hat felnőtt kapta el a vírust

Nehéz időszak vár a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatára, amelynek hat felnőtt játékosa pozitív koronavírustesztet produkált. Rájuk novemberben biztosan nem számíthat Matajsz Márk vezetőedző, de meccseket játszani kell, ugyanis a BVSC, a III. Kerületi TVE és a Szeged SZTE sem ment bele a halasztásba.

Becsei Dávid

Fotó: Vidovics Ferenc

Öt lejátszott bajnoki mérkőzés után két győzelemmel, három vereséggel és hat ponttal a ha­­todik helyen áll a tabellán a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata. Novemberben olyan mérkőzések várnak a Kurca-partiakra, amelyeken teljes kerettel kiállva reális esélyük nyílna pontjaik gyarapítására. Ez viszont valószínűleg elmarad, ugyanis a klub bejelentette, a felnőtt női csapat számára az őszi szezon gyakorlatilag befejeződött, mivel hat nem utánpótláskorú játékosuk az elmúlt időszakban pozitív koronavírustesztet produkált.

– Sajnos a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatát is utolérte a koronavírus-járvány, az elmúlt időszakban hat játékosunknak lett pozitív a koronavírustesztje. Mindezek ellenére azonban úgy látszik, a BVSC, a III. Kerületi TVE és a Szeged elleni bajnoki mérkőzéseinket sem halaszthatjuk el – írják közleményükben.

Hozzáteszik, nehéz helyzet­­be kerültek, ugyanis felnőttkeretük alappilléreire nem számíthatnak. Csökkentek a variációs lehetőségei Matajsz Márk vezetőedzőnek, mennyiségi és minőségbeli gondjaik is akadhatnak.

– Jelen állás szerint egy 15,7 éves átlagéletkorú kerettel tu­dunk majd felállni a BVSC és a megyei rivális Szeged ellen. Ezek a mérkőzések jó felkészülést teremtenek majd az ifjúsági és serdülőbajnokságra, hiszen ott a Szentesi Vízilabda Klub ér­­­mekért küzd – teszi hozzá a kommüniké.

Novemberben négy meccs várhat így a Hungerit-Szentesi VK-ra. Holnap a BVSC-t fogadják, majd Szegedre és a III. Ke­rületi TVE otthonába utaznak, a Tatabánya elleni találkozót valószínűleg későbbi időpontban rendezik meg.

A közlemény kitért arra is, hogy a Szentesi Vízilabda Klub hozzájárulásával a Szegedi VE–Metalcom Szentes férfi OB I.-es rangadó elmarad holnap, mivel a hazaiak nyolc játékosa megfertőződött, viszont a Szeged SZTE–Hungerit-Szentesi VK női bajnokit a hat Kurca-parti pozitív tesztet produkáló játékos ellenére is megrendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában