A kupa után a bajnokságban is győztek

2020.11.01. 20:01

Megtört a jég, 8 meccs után nyert a HFC

Véget ért a Hódmezővásárhelyi FC nyeretlenségi sorozata a labdarúgó NB III. Közép-csoportjában. A HFC nyolc elvesztett találkozó után nyert újra, hazai pályán 1–0-ra a sereghajtó Majos ellen.

Becsei Dávid

Fotó: Török János - archív

Csomádon 1–0-ra győzte le a Hódmezővásárhelyi FC a CSO-KI Sportot a labdarúgó magyar kupa legjobb 32-be jutásért rendezett találkozón, így pozitív előjelekkel várhatta a HFC a sereghajtó Majos elleni meccset.

Rengeteg gólhelyzetet kidolgoztak a hódmezővásárhelyi labdarúgók, míg a vendégek szinte egyáltalán nem veszélyeztették a hazai kaput, Kandó Zsombornak egyetlen dolga sem akadt a találkozón.

Az összecsapás egyetlen gólját az a Pleszkán Tibor szerezte, aki a csomádi kupameccsen is továbblőtte a HFC-t. 0–0-t hozó első félidőt követően gyakorlatilag rögtön a középkezdés után, a 47. percben megszerezte a győzelmet jelentő gólt. A védők mögé belőtt labdát Pleszkán pörgette kapura, amely mindkét kapufát érintve haladt át a gólvonalon, de a hálóig már nem jutott el. A gól ennek ellenére megkérdőjelezhetetlen volt, a partjelző és a játékosok is egyértelműen mutatták, vezetnek a hazaiak. A hazai dominancia megmaradt, újabb gól viszont már nem született. A következő fordulóban Monorra utazik a HFC.

Kandó Róbert: – Nagyon boldog vagyok, hogy végre megtört a sok mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatunk. Természetesen a játékunk még nem tökéletes, azonban jelen pillanatban számunkra az a legfontosabb, hogy a magyar kupa-meccsel együtt ez volt a második találkozónk, amin nem kaptunk gólt, viszont rúgtunk egyet, így nyertünk.

Hódmezővásárhelyi FC–Majos 1–0 (0–0)

Labdarúgó NB III., Közép-csoport, 16. forduló. Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezette: Muhari Gergő (Dobos, Berendi).

Hódmezővásárhelyi FC: Kandó Zs. – Zahorán, Tóth J., Huszár, Orovecz (Koncz A., 85.), Bata, Tapiska (Mezei O., 57.), Orosz M. (Sindel, 74.), Ludánszki, Katona, Pleszkán (Gyürki, 74.). Edző: Kandó Róbert.

Majos: Genzler – Ledneczki, Kugli, Vituska, Kovács E., Széles, Petrovics, Illés (Réti, 57.), Tamás, Simó, Nagy Zs. Edző: Tihanyvári László.

Sárga lap: Katona (33.), Mezei O. (91.), ill. Vituska (27.), Tamás (89.).

Gólszerző: Pleszkán (47.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában