Minőségi gálát rendezhettek

2020.11.11. 18:07

Profik és amatőrök küzdöttek az újszegedi sportcsarnokban – Fotók

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Szegedi Küzdősport Klub az újszegedi sportcsarnokban a Fight Night elnevezésű gáláját kilenc mérkőzéssel, amely előtt global grappling és amatőr MMA versenyeket is lebonyolítottak, illetve ökölvívók sparringoltak.

Munkatársunktól

Profik és amatőrök küzdöttek az újszegedi sportcsarnokban. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Küzdelem, csata, vér, siker, ku­­darc. Tatami, ring, ketrec. Ez a nyolc szó bőven összefoglalta, mi is volt a lényege az újszegedi sportcsarnokban rendezett küzdősportnapnak. Az ese­­ményen – amelyet a Szegedi Küzdősport Klub szervezett meg – három szakág (global grappling, MMA) versenyzői vettek részt. Az amatőr MMA-ban 11 klub sportolói révén 23 mérkőzés jött össze, minden súlycsoportba jutott találkozó a junior és a felnőtt korcsoportban, míg global grapplingben 70 fő feletti nevezést fogadtak el a felnőtteknél.

A nap végén sikerült összehozni kilenc gálamérkőzést, amelyek közül héten volt szegedi érdekeltség. Az egyik legérdekesebb összecsapáson Kalmár István vert helyzetből fordította meg a mérkőzését, míg a global grappling magyar bajnoki sikere mellett Bertalan Dezső a profi MMA-meccsén is tudott győzni. A nap programjában szerepelt a Szeged BC sparring partija is, amelyen 40 pár küzdött nyolc egyesületből.

– Köszönet mindenkinek, aki támogatta és segítette az esemény létrejöttét, nélkülük nem jött volna létre ez a szombat. Megyünk előre, nem adjuk fel, a cél megmaradt: építeni a magyar srácokat, és minél többet kivinni az USA versenyei­re – mondta Sárközi Róbert, a Szegedi Küzdősport Klub MMA Teamjének vezetője.

– A szövetség vezetése méltatta, hogy egyáltalán beleálltunk a szervezésbe, és az utóhangok is arról árulkodtak, minőségi volt a felhozatal – nyilatkozta Lehoczky Csaba, a Szegedi Küzdősport Klub elnöke.

Ilyen, amikor a főszerve­­ző melletti három szereplő (HMMAF, Magyar Grappling Szövetség, Szeged Box Club) összefog, és sikeresen megszervez egy eseményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában