Vereséggel zártak

2020.12.02. 10:32

Jól tartotta magát az Izland elleni Eb-selejtezőn a magyar női válogatott

Szoros mérkőzésen, de vereséget szenvedett Izlandtól a magyar női labdarúgó-válogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén. A keretben három Csongrád-Csanád megyei játékos szerepelt, közülük ketten léptek pályára.

Munkatársunktól

Vágó Fanny (jobbról pirosban) és Csányi Diána is jól küzdött, de elmaradt a pontszerzés Izland ellen.

Forrás: MW

Fotó: Tumbász Hédi

Izland ellen már különösebb tét nem várt a magyar női labdarúgó-válogatottra, amely ezzel a meccsel zárta a Európa-bajnoki selejtezőket, az pedig már korábban eldőlt, hogy Markó Edina csapata nem juthat ki a kontinenstornára. A szigetországiak számára viszont még fontos volt a meccs, hiszen abban bízhattak, hogy megszerezhetik a csoport második helyét.

A magyar szövetségi kapitány számos gonddal nézett szembe, több játékosra nem számíthatott, keretében végül három Csongrád-Csanád megyei játékos ka­­pott helyet. Közülük az MTK sándorfalvi játékosa, Csányi Diána, valamint a Ferencváros szegedi támadója, Vágó Fanny a kezdőcsapatban kapott helyet. Tizenhat évesen először lehetett ott a felnőttek között a St. Mihály korosztályos válogatott csatára, Savanya Csilla, a fiatal játékos a kispadról nézhette végig a Szusza Ferenc stadionban megrendezett találkozót.

Vágó Fanny (jobbról pirosban) és Csányi Diána is jól küzdött, de elmaradt a pontszerzés Izland ellen.
Fotó: Tumbász Hédi / MW

Jól tartotta magát a magyar válogatott, amely nem engedett komoly helyzetet a nagyobb já­tékerőt képviselő ellenfelének: Izland mellett szólt az is, hogy bár a bajnokság náluk befejeződött, ennek köszönhetően több időt tölthetett együtt a ke­­ret. Az első félidő második felében már a kapuig is eljutott többször a magyar csapat, de gólt nem sikerült szerezni.

Hasonló mederben folyt a második félidő is, Izland ugyan dominált mezőnyben, de komoly védésre nem volt szükség Szőcs Rékától, a magyar védelem pedig remekül működött.

Egészen a félidő közepéig, amikor némi szerencsével is, de Thorvaldsdóttir elé került a labda, aki egy pattanást kö­­vetően lőtt, erős löketére pe­­dig nem ért oda a magyar kapus.

Mint később kiderült, a 65. percben született gól el is döntötte a meccset, amelyet Izland megnyert, így bár alaposan megnehezítette a selejtezői közül csupán egy mérkőzést elveszítő Izland dolgát a magyar csapat, ám végül – a férfi válogatottal ellentétben, amely megfordította az Izland elleni pótselejtezőjét – nem tudott pontot szerezni.

Ezzel a csoportjában Lettországot megelőzve, hét pontot gyűjtve a csoport negyedik helyén végzett a magyar válogatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában