Gyorsan és jól sikerült reagálni

2021.01.06. 10:05

Egyelőre sok a kérdőjel, de versenyekre készülnek a Szegedi Korcsolyázó Egyesületnél

A koronavírus-járvány miatti korlátozások alaposan befolyásolták a szegedi korcsolyázók életét, ám sikerült gyorsan reagálniuk, és már régóta teljes értékű munkát végeznek.

Tóth Alex

Jászapáti Petra (középen) csapata később pótolná a másodjára elmaradó versenyét. Fotó: Tumbász Hédi

Fotó: Tumbász Hédi

2020 elején nem számoltak azzal a Szegedi Korcsolyázó Egyesületnél, hogy az év nagy részében verseny nélkül maradnak, és azzal sem, hogy saját, Tisza Kupa nevű versenyük 17. kiírását sem tarthatják majd meg. Az egyetlen komolyabb törést ennek a törlése okozta náluk, hiszen mivel a sajátjuk, szeretik, várják, és egyfajta felüdülést jelent nekik minden évben. Ennek tekintetében képzeljük el, hogy két nappal a kupa időpontja előtt érkezett a hír: bezárják a városi műjégpályát, elvágva a Tisza-parti korcsolyázókat mind a további edzések, mind a verseny megrendezésének lehetőségétől.

Jászapáti Petra (középen) csapata később pótolná a másodjára elmaradó versenyét.
Fotó: Tumbász Hédi

Azonban gyorsan kellett jól cselekedni. Egy rövid pihenő után átálltak az online edzésekre, majd a szárazedzéseket hamar elkezdték, és a nyáron már Mátraházán edzőtáborba is eljutottak. Augusztusban kezdtek el újra a jégen készülni, ekkor heti két alkalommal, majd szeptembertől már heti öt alkalommal léphettek jégre. Versenyeik is voltak, korrekt, zökkenőmentes szervezéssel, persze maszk és fertőtlenítés mellett, szigorú helybeosztásokkal.

– Ez nagyon más volt így, mint az eddigiek, viszont örültünk, mert láttuk, hogy volt értelme dolgoznunk – fogalmazott la­punknak az egyesület edzője, Mátyus-Lajtos Szandra.

Az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó elárulta, szeretett versenyüket idén sem tudják az eredeti időpontban megrendezni, későbbra halasztanák.

– A következő versenyünk január 22-én a Tisza Kupánk lett volna, ám úgy látszik, hogy a járvány miatt az eredetileg kitűzött időpontban idén sem tudjuk megtartani. 11-én sok minden eldől, és ha minden jól alakul, akkor egy későbbi időpontban szeretnénk pótolni a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában