Helyi sport

2021.02.16. 14:59

Csizmazia Barnabás nyerte a Magyar Motorsport Szövetség 2020-as év férfi sportolója díját

Komoly elismerésben részesült a fiatal szegedi triálmotoros, Csizmazia Barnabás, akit kiváló teljesítményének köszönhetően a Magyar Motorsport Szövetség 2020-as év férfisportolójának választottak.

Tóth Alex

Hogy mi a közös a MotoGP-világbajnok Talmácsi Gáborban, a motokrossz-világbajnoki induló Németh Kornélban, és a hazai triálmotor egyik legnagyobb ígéretének tartott Csizmazia Barnabásban?

Mindhárom motoros büszkélkedhet a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) „év sportolója” díjával, amelyet a szegedi fiatal a tavalyi évben nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően nyert most el.Barnabást már tavaly is jelölték az elismerésre, ám akkor még a 2019-ben a motokrossz MX1-es kategória cseh bajnoka, Szvoboda Bence megelőzte, idén azonban a szövetség döntése értelmében nem akadt a hazai színtéren nála jobb motorsportoló.

Csizmazia alaposan rászolgált a díjra, nagyszerű esztendőt zárt: úgy nyerte meg a hazai triálbajnokságot, hogy minden versenyén dobogón állhatott, illetve Szlovákiában két ezüstérmet szerzett.

– Nagyon büszke vagyok rá! Azt érzem, hogy sok befektetett energia és munka térült meg a díjban. Barnabásnak is nagy dolog ez, hiszen tudja magáról, hogy elképesztő dolgokra képes a motorral, de így külső szemmel is visszaigazolást nyert a teljesítménye. Hatalmas elismerésként éli meg, belül egy nagy lökést ad neki ez a díj a továbbiakra – mesélte lapunknak érzelmeikről a fiatal triálos édesapja, és egyben edzője, Csizmazia Botond.

A lökésre pedig szükségük lesz, mert a tempóból eszük ágában sincs visszavenni, a hazai és szlovák kiírások mellett lázasan készülnek az Európa-bajnokságra, amivel kapcsolatban egyelőre képlékeny a helyzet, ám bíznak benne, hogy a koronavírus-járvány nem húzza keresztül számításaikat.

A Magyar Motorsport Szövetség égisze alatt egyébként 11 különböző szakág működik: a dragbike, az enduro, a tereprally, a gyorsasági motor, a motokrossz, az oldtimer, a quad, a salakmotor, a stunt riding, a supermotor és a triálmotor kategóriáinak indulói között diadalmaskodott Barnabás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában