Tovább kell küzdeni

2021.04.03. 08:25

Idegenbeli találkozók következnek az NB III.-ban

Egyik Csongrád-Csanád megyei NB III.-as futballcsapatnak sem lesz könnyű dolga a bajnokság Közép csoportjának 27. fordulójában. Mind a Hódmezővásárhelyi FC, mind az SZVSE a tabella első felében található ellenféllel találkozik.

Tóth Alex

Küzdeni kell tovább, nincs mese. A labdarúgó NB III. Közép csoportjából a mostanival együtt még 12 forduló van hátra, és ezek mindegyikében a lehetőséget kell látnia a Csongrád-Csanád megyei csapatoknak a tabellán való feljebb lépéshez.

Merthogy feljebb lépni van hova, annyi bizonyos. A 20 csapatos kiírás táblázatán az előző körben elszenvedett 1-0-s vereségének köszönhetően a HFC már a 18. helyen található, a Szekszárd a Hódmezővásárhelyen szerzett győzelmével megelőzte Kandó Róbert csapatát. A vásárhelyiek helyzete nem kilátástalan (jelenleg 5 pontra vannak a bennmaradó helytől), de a legutóbbi két, hatpontos találkozójukon egyaránt vereséget szenvedtek, és nem könnyíti meg a dolgukat, hogy ebben a körben a 7. ESMTK otthonában lépnek pályára. A HFC már bizonyította, hogy képes meglepetést okozni az esélyesebbnek gondolt ellenfeleinek, de a sikerért keményen meg kell majd dolgoznia vasárnap 16.30-tól.

A 19. helyezett SZVSE-re sem vár könnyebb ellenfél, a vasutasok ugyanis a 4. Ferencváros II. vendégei lesznek a 27. fordulóban. – Szerencsére gyorsan túltettük magunkat az előző hétvégi csalódáson – utalt a Kozármisleny ellen hazai pályán 1-0-ra elveszített mérkőzésre az SZVSE vezetőedzője, Paksi Péter.

– Úgy látom a srácokon, hogy feldobja őket, hogy a Fradi ellen játszhatnak, mindenki belead majd apait-anyait. Dolgoznunk kell a taktikán, és előfordulhat, hogy a mérkőzés során több olyan játékos is lehetőséget kap majd, akik eddig nem jutottak nagy szerephez – fogalmazott a szakember. Paksi elmondta, Csamangó Tibor betegség miatt egészen biztosan kihagyja a Ferencváros II. elleni, vasárnap 11 órakor kezdődő meccset.

Makón a Diósgyőr ellen

A női labdarúgó Simple liga NB I.-ben a KÉSZ-St. Mihály együttese vasárnap 16 órától Makón a városi sportcentrumban hazai mérkőzést játszik. Jenei Péter együttese a Diósgyőrt látja vendégül.

Régóta várják már a szentmihályi női labdarúgók az első idei győzelmet: 2021 eddigi három mérkőzésén egy pont a mérleg, Szombathelyen a Haladás ellen sikerült elérni 2-2-t, míg a Fradi és a Győr ellen egyaránt 1-0-ra kapott ki a csapat. A miskolciak az előző két meccsüket nem nyerték meg, azaz ők sincsenek túl jó formában. Ami szentmihályi szempontból biztató lehet, az a javuló játék.

– Optimista vagyok továbbra is, előbb vagy utóbb megfordul a szerencsénk, és sikeresek leszünk. Ehhez gólt kell szerezni, közben pedig hátul nem szabad hibázni – nyilatkozta Jenei Péter, a szentmihályi csapat edzője.

A KÉSZ-St. Mihály csapata legközelebb két hét múlva lép pályára a Simple liga női NB I.-ben, amikor az éllovas MTK vendége lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában