Labdarúgás

2021.04.25. 21:43

Megyeegy: eldőlt, bajnok a Makó FC!

A Makó nyert, a Szentes vereséget szenvedett, így Siha Zsolt csapat örülhet a bajnoki címnek.

Vajgely Pál

20210424 Makó MAKÓ FC-UTC 1913 LABDARÚGÓ KFT megyei I. osztályú foci mérkőzés. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Révbe ért a Makó FC a Csongrád-Csanád megyei I. osztályú bajnokság legutóbbi fordulójában. A hagymavárosiak eddig csupán egy meccsüket nem nyerték meg, és az UTC ellen sem volt kérdéses a sikerük, a szünetre már nyolccal vezettek a hazaiak. A három pont így nem volt kérdés, a bajnoki cím viszont még igen, hiszen ehhez az is kellett, hogy a ContiTech-Apátfalva otthonában ne nyerjen a Szentesi Kinizsi. Nos, az Apátfalva kétgólos előnyét még emelni is tudta a folytatásban, így végül öt fordulóval a bajnokság vége előtt a Makó már behozhatatlan előnnyel vezeti a bajnokságot. Az, hogy a csapat feljut-e az NB III.-ba, majd a szezon végén dől el, az MLSZ a megyei bajnokok közül sorsolással dönti el, ki­­nek kell osztályozót játszania, és ki jut fel alanyi jogon a harmadosztályba.

Nagyszerű játékkal győzött Algyőn a Mórahalom: a homokhátiak helyzetkihasználása a hiányzók ellenére is ezúttal egészen kiváló volt, az Algyő pedig így egy komoly vereség­­be futott bele hazai pályán.

Egyetlen gól döntött a Csong­­rád–Székkutas alsóházi rang­­adón. A hazaiak egy szép lö­­véssel szerezték meg a három pontot, és bár mindkét gárda előtt adódott további gólszerzési lehetőség, Szőrfi találata el is döntötte az értékes három pont sorsát.

Továbbra is veretlen tavasszal a Kiskundorozsma, amely ezúttal a DAFC vendégeként szerzett meg egy pontot, bár a vendégek közelebb álltak a győzelemhez.

A két második számú csapat egyaránt kétszer volt eredményes, jó iramú meccsen döntetlent játszottak egymással.

A forduló zárómeccsén a víruson túllendülő Bordány otthonában tudott nyerni a Tiszasziget, amely ezzel a sikerrel pontszámban beérte a Szentest.

Makó FC–UTC 9–0 (8–0)

Makó, zárt kapuk mögött. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt – jól (Szeles, Kőhalmi).

Makó: Garamvölgyi – Belanka, Tamaskó, Juhász (Horváth, a szünetben), Buzási, Babolek (Vas, 68.), Zámbori (Tóth T., a szünetben), Magyar, Sirokmán, Rabecz, Pócs. Edző: Siha Zsolt.

UTC: Mészáros – Patocskai, Nagyfalusi (Tóth N., 68.), Szántó, Nagy-Pál, Péczely, Török (Sarnyai, a szünetben), Sós, Mágocsi (Zsilinszki, 75.), Duda, Pusztai. Játékos-edző: Szántó Dániel.

Gólszerzők: Magyar Gy. (16., 18., 32.), Rabecz (20., 42.), Babolek (30., 38.), Belanka (45.), Pócs (79.).

Jók: mindenki, ill. Mészáros, Sós, Szántó, Sarnyai.

Siha Zsolt: – Jár a gratuláció mindenkinek, aki ebben a szűk két évben segítette a munkánkat! Innentől a következő feladatra koncentrálunk, osztályt szeretnénk váltani, ez a város megérdemli!

Szántó Dániel: – Gratulálok a Makónak a bajnoki címhez, minden hibánkat kihasználták a meccs középső részében. Volt tartásunk, elégedett vagyok a csapattal.

Foliaplast-Bordány 1 (1)

Tiszasziget 2 (1)

Bordány, zárt kapuk mögött. Vezette: Barta Norbert – jól (Szűcs, Gargya).

Bordány: Vasas – Denkovity, Kis L., Lőrinc, Domonkos, Mihalkó, Ábrahám, Fátyol, Káposzta, Popovics, Abadzic. Edző: Tóth János.

Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Zámbori, Skribek B., Szabó D. (Juhász), Bálint D., Skribek Á., Albert, Bánóczki (Szilágyi), Kökény, Godó. Játékos-edző: Bernát Péter.

Gólszerzők: Ábrahám (14.), ill. Godó (43., 11-esből), Kökény (64.).

Jók: mindenki, ill. Kiss D., Papp Á., Kökény, Skribek B.

Tóth János: – Sajnáljuk, hogy egy ilyen küzdelmes meccs után mi nem kapunk pontot.

Bernát Péter: – Domináltunk, de magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Végül azonban értékes három pontot szereztünk a Bordány otthonában.

Csongrád-kunság A. 1 (1)

Székkutas 0 (0)

Csongrád, zárt kapuk mögött. Vezette: Fehérvári Patrik – jól (Ottenthál, Tóth S.).

Csongrád-Kunság Aszfalt: Stankovics – Pauli, Szántai-Kis, Kanász-Nagy, Mészáros, Szabó M. (Koncz, 82.), Deli (Túri, 94.), Szalkai-Szabó (Farkas M., a szünetben), Szőrfi (Nyári, 90.), Kiss R., Borda. Edző: Szűcs Róbert.

Székkutas: Juhász – Kis Á. (Orosz, 88.), Bartyik, Daraki, Kovács R., Kolozsvári, Rácz, Gyöngyösi, Szántó, Rakozov, Domján (Csorba, 70.). Játékos-edző: Bartyik Norbert.

Gólszerző: Szőrfi S. (24.).

Jók: Borda, Szőrfi S., Pauli, Kiss R. ill. Kolozsvári, Szántó.

Szűcs Róbert: – A helyzeteink megvoltak, a kötelező győzelmek azonban a legnehezebbek. A lényeg a három pont.

Bartyik Norbert: – Két hasonló képességű csapat meccsén nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. A döntetlen igazságosabb lett volna.

HFC II. 2 (0)

Szeged-Csanád GA II. 2 ( 1)

Hódmezővásárhely, zárt kapuk mögött. Vezette: Maurer János – jól (Fodor, Vida).

Hódmezővásárhelyi FC II.: Kandó – Tóth J., Urbán, Bánfi, Rostás, Orovecz, Papp M. S. (Lukács, 65.), Bartyik, Gyüre, Kemény, Paku. Edző: Vinnai István.

Szeged-Csanád GA II.: Varga B. – Paublusztig (Varga Á., 70.), Papp M., Kis B. (Deák, 76.), Illés, Csizmadia (Csehó, 70.), Kapic, Tóth G., Rádai, Szűcs, Bitó. Edző: Vágó Mihály.

Gólszerzők: Papp M. (63.), Kemény (72.), ill. Tóth G. (39.), Bitó M. (78.).

Jók: Tóth J., Urbán, Orovecz, Bánfi, Kemény, ill. Tóth G., Bitó, Papp M., Kapic.

Vinnai István: – Jó iramú mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Vágó Mihály: – Mindenképpen nyerni szerettük volna, a kapott gólig jól is alakult a meccs. A második félidei gyengébb játék és az egyéni hibák miatt azonban nem tudtunk három pontot szerezni, igazságos döntetlen.

DAFC Szeged 1 (0)

Kiskundorozsma 1 (1)

Bordány, zárt kapuk mögött. Vezette: Csöngető Endre – jól (Barta, Gera).

DAFC Szeged: Grund – Szilágyi (Kertész, 70.), Bozsó, Márki, Pető, Faragó (Tóth G., 81.), Petőfi, Cene, Baka (Keszeli, 68.), Görbe, Pióker Ti.Edző: Terjéki Tamás.

Kiskundorozsma: Rozs – Császár, Molnár K., Papp N., Cseh (Szecskó, a szünetben), Lóki, Kalapács, Ottlik Márk, Fülöp Á., Takács, Bodonji. Edző: Ottlik Roland.

Gólszerzők: Cene (29.), ill. Kalapács M. (76., 11-esből).

Jók: Bozsó, Görbe, Baka, ill. Császár.

Terjéki Tamás: – Feszült hangulatú mérkőzés kerekedett a jó formában érkező Kiskundorozsma ellen. Bár igaz­ságos a döntetlen, boldogok azért nem vagyunk ezzel az egy ponttal.

Ottlik Roland: Sok hiányérzetem van a mai mérkőzés után, helyzeteink alapján úgy érzem, nyerhettünk volna.

Contitech-Apátfalva 3 (2)

Szentesi Kinizsi 0 (0)

Apátfalva, zárt kapuk mögött. Vezette: Kakuk Szabolcs – közepesen (Minda, Gargya).

Apátfalva: Köteles – Varga V. (Horváth K., 86.), Rakity, Frank (Pataki, 70.), Béres (László, a szünetben), Beke, Bartucz, Kardos Á. (Kardos G., 86.), Bány, Varga Cs. (Keresztúri, 89.), Kóródi. Edző: Frank Csaba.

Szentes: Tóth L. – Varga A. (Kerepeczki, 62.), Koncz, Juhász (Szeles, a szünetben), Antman, Prozlik, Péter (Bartucz, a szünetben), Vincze (Orovecz, 75.), Lázár (Molnár Zs., 62.), Szarvas, Bertók G. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Gólszerzők: Frank B. (40., 45., az elsőt 11-esből), Bartucz M. (82.).

Kiállítva: Bány (61.).

Jók: mindenki, ill. Tóth L.

Frank Csaba: – Kétszer már megpezsgőztettük a Makót, de micsoda különbség! Gratulálok a bajnoki címükhöz! Nagybetűs csapatként működtünk.

Koncz Zsolt: – Jó edzőpartnerei voltunk az Apátfalvának. Remélem, a játékosaim átérzik, hogy sokkal több van bennük, csapaton belül pedig mások is felvállalják majd a felelősséget.

Algyő 1 (0)

Mórahalom 5 (2)

Algyő, zárt kapuk mögött. Vezette: Ruzicska Máté – jól (Halász, Juhász).

Algyő: Siska – Pénzváltó, Rádi, Varga G. (Podonyi, 68.), Daróczi (Molnár G., 34.), Belovai (F órizs, 52.), Lajkó, Molnár Sz. (Heidrich, 77.), Pataki (Igaz, 84.), Szil, Jernei. Edző: Podonyi Norbert.

Mórahalom: Vígh – Vincze (Gercsó, 37.), Tóth M. (Szalai, 74.), Papp D. (Ördögh, 74.), Budai, Suhajda, Kemenczés, Malatinszki Á., Malatinszki D. (Király, 68.), Dobák, Szalma (Bárkányi, 92.). Edző: Hadár Attila.

Gólszerzők: Molnár G. (89.), ill. Malatinszki Á. (17., 32., 83.), Szalma G. (57.), Kemenczés J. (77.).

Jók: senki, ill. Malatinszki Á., Szalma, Budai, Kemenczés.

Podonyi Norbert: – Amit az elmúlt hetekben felépítettünk, azt most le is romboltuk. Fejben nagyon fáradtak voltunk.

Hadár Attila: – A srácok maxi­málisan betartották a megbeszélteket. Taktikus játék mellett végre sikerült értékesítenünk a kialakított helyzeteinket, kijött az elvégzett munka.

A 22. forduló programja

Péntek, 19 óra: Szeged-Csanád GA II.– DAFC Szeged. Szombat, 17 óra: Tiszasziget–Hódmezővásárhelyi FC II., Székkutas–Foliaplast-Bordány SK, Szentesi Kinizsi–Makó, Kiskundorozsma–Algyő, UTC–Csongrád-Kunság Aszfalt. Vasárnap, 17 óra: Mórahalom–ContiTech-Apátfalva.

A bajnokság állása

1.

Makó

21

20

1

0

114

-

5

61

2.

Szentes

21

14

2

5

47

-

25

44

3.

Tiszasziget

21

13

5

3

53

-

20

44

4.

Apátfalva

21

12

3

6

61

-

44

39

5.

Algyő

21

10

4

7

39

-

29

34

6.

Mórahalom

21

9

3

9

42

-

39

30

7.

Bordány

20

8

3

9

24

-

29

27

8.

DAFC

21

8

3

10

42

-

50

27

9.

HFC II.

21

8

1

12

44

-

53

25

10.

Doozsma

21

5

10

6

35

-

30

25

11.

Szeged II.

20

6

3

11

35

-

43

21

12.

Csongrád

21

4

4

13

26

-

59

16

13.

Székkutas

21

4

2

15

23

-

85

14

14.

UTC

21

1

4

16

19

-

93

7

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában