Labdarúgás

2021.04.05. 18:03

Megyekettő: három meccs elmaradt

Csonka játéknapot rendeztek az elmúlt hétvégén a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban, ugyanis a 21. fordulóban három mérkőzés is elmaradt, így mindössze négyet rendeztek meg az ünnepi hétvégén.

B.D.

Tiszasiget, 20201010. Tiszasziget - Bordány foci mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette - illusztráció

Elmaradt a Mindszent–Földeák, a Balástya–Tömörkény és a Makó II–Csengele összecsapás, míg a Nagymágocs szabadnapos volt a megyekettő 21. fordulójában.

A kiemelt mérkőzésen a listavezető Deszk fogadta a dobogóra hajtó FK 1899 Szegedet. A meccset döntően végig dominálták a hazaiak, azonban a kialakított gólhelyzeteikkel nem tudtak mit kezdeni, nem tudtak betalálni. Jól védekeztek a szegediek, akik többnyire rögzített szituációkból – szabadrúgások, szögletek – veszélyeztették Szabó Gergely kapuját. Egészen a 87. percig úgy tűnt, ez az összecsapás már gól nélküli döntetlennel érhet végett, ekkor viszont felpörögtek az események. A játékvezető kiállította a Deszkből Varnyú Attilát, Grósz Márk pedig egy szöglet utáni kavarodást követően megszerezte a győztes találatot.

Az első félidőben érvénytelen gólig jutott a St. Mihály a Csanytelek ellen, majd a másodikban Fábián-Saleh beadása lecsúszott, de szerencsésen és a kapufára a hálóba jutott a labda. A végeredményt Klippel állította egy tizenhatméteres átlövéssel.

A jól védekező Üllés ellen a Mártély kezdett jobban, azonban a betömörülő vendégvédelmet nem sikerült feltörniük Brizik-Bodrogiéknak. A 61. percben egy 16-oson belül kavarodás végén Gyuris kotorta be a győztes gólt a mártélyi kapuba.

Meglepő vereséget szenvedett a Sándorfalva a szervezetten futballozó Zákányszék otthonában, amely először egy felépített támadásból, majd tizenegyesből volt eredményes a dobogós ellen, amely sorozatban második vereségét szenvedte el a bajnokságban.

Deszk–FK 1899 Szeged 1–0 (0–0)

Deszk, zárt kapuk mögött. Vezette: Dobó Attila – jól (Kőhalmi, Hideg).

Deszk: Szabó G. – Németh, Grósz, Kálmán (Dongó), Bartos (Teschner), Táncos (Kozma), Hevesi, Adamov F., Fülöp, Varnyú, Huszti (Gémes). Edző: Papp Endre.

FK 1899 Szeged: Pluhár – Zsilák M., Dóra J., Mucsi, Csuka, Hegyesi, Lengyel, Szabó P. (Szélpál), Palócz (Harasztos), Heredea, Nikolényi. Edző: Herczeg Gábor.

Gólszerző: Grósz (87.).

Kiállítva: Varnyú (87.).

Jók: Fülöp, Németh, Hevesi, Grósz, ill. mindenki.

Papp Endre: – Gratulálok a csapatomnak! Bár nem a játszottunk legjobban, de nagy presztízsű mérkőzést nyertünk meg szívvel-lélekkel. Törzsszurkolónknak ajánljuk a sikerünket, akinek fontos műtétje lesz a héten.

Herczeg Gábor: – Abszurd, hogy minden eddiginél szigorúbb járványügyi intézkedések mellett még mindig összejövünk kb. 40-en a megyei futballban. Igyekszünk odafigyelni mindenkinek az egészségére, ez most úgy sikerült, hogy kevesebb cserével utaztunk el a listavezetőhöz. Helytálltunk, de csalódottak vagyunk, hogy nem tudtunk ponttal távozni Deszkről.

St. Mihály 2 (0)

Csanytelek 0 (0)

Szeged, Szentmihály Sportpálya, zárt kapuk mögött. Vezette: Burzon Márk (Szalai, Szabó R.).

St. Mihály: Garamvölgyi – Csobán R., Csobán K., Bacsa, Belaidi (Magyar), Mészáros (Huszár), Baján, Hufnágel, Antal, Klippel, Fábián-Saleh. Játékos-edző: Baján Zoltán.

Csanytelek: Surány – Gémes, Faragó, Bátki, Gyöngyösi (Urbán), Lévai, Nagy I., Mrlják (Moszheim), Oláh (Kurucz), Forgó, Kósa (Szín). Játékos-edző: Forgó Tamás.

Gólszerzők: Fábián-Saleh (61.), Klippel (84.).

Jók: mindenki, ill. Bátki, Lévai.

Mártély 0 (0)

Üllés 1 (0)

Hódmezővásárhely, zárt kapuk mögött. Vezette: Hegyesi Gábor (Tihanyi, Gera).

Mártély: Nagy Abonyi – Kovács Á., Jesenszki (Papp D.), Visnyei, Badi, Meszlényi (Borbás Zs.), Papp E., Borbás Á., Brizik-Bodrogi, Nagy G. (Magyar), Kovács A. Játékos-edző: Brizik-Bodrogi István.

Üllés: Bazsó F. – Lengyel, Kormos K., Vass P., Gyuris N., Jánk, Zádori Dá., Marofka, Polgár, Zámbó, Szél (Lehóczki). Játékos-edző: Bazsó Ferenc.

Gólszerző: Gyuris N. (61.).

Jók: senki, ill. Gyuris N.

Zákányszék 2 (2)

Sándorfalva 0 (0)

Zákányszék, zárt kapuk mögött. Vezette: Kádár Németh Zoltán (Pap, Szarka).

Zákányszék: Fekete – Balogh (Borbás), Tanács, Papp N., Dani P., Venczel, Bende (Sebők), Fodor, Jójárt (Papdi), Tománovity (Dani Sz.), Seress. Játékos-edző: Kuti Ákos.

Sándorfalva: Franciskovic – Kádár-Német (Gégény), Borgulya, Varga D. (Lippai P.), Tóth J. (Sólya), Tóth A., Tóth L., Tápai, Horvát, Bitó R. (Jenei), Kiss S. Edző: Gonda László.

Gólszerzők: Fodor (14.), Tománovity (37. – 11-esből)

Jók: mindenki, ill. senki.

A 22. forduló programja:

Szombat, 16 óra: Tömörkény–Makó II., FK 1899 Szeged–Mindszent, Sándorfalva–Deszk. Vasárnap, 16 óra: Üllés–Nagymágocs, Csanytelek–Mártély, Földeák–St. Mihály. 17 óra: Csengele–Zákányszék. Szabadnapos: Balástya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában