0–0-ra végzett Boszniával a magyar csapat

2021.04.14. 11:10

Savanya Csilla debütált a magyar válogatottban

Nem hozott gólt a magyar válogatott Bosznia-Hercegovina elleni felké­szülési mérkőzése.

munkatársunktól

Nem tudott betalálni Boszniának a magyar csapat. Fotó: Földi imre/MW

Ezen a ta­lálkozón irányította először a magyar csapatot az új szövetségi kapitány, a német Margaret Kratz, aki több Csongrád-Csanád megyei játékosra is számított. Kezdőként kapott lehetőséget a Diósgyőr szegedi kapusa, Schildkraut Fruzsina, az MTK sándorfalvi játékosa, Csányi Diána, és az FTC szegedi csatára, Vágó Fanni. Utóbbi ráadásul 125. alkalommal ölthette magára a címeres mezt, így immáron csak eggyel van lemaradva a rekordot tartó Hummel-Smuczer Angélától.

Nem tudott betalálni Boszniának a magyar csapat.
Fotó: Földi imre/MW

Először léphetett viszont pá­lyára a felnőttválogatottban a St. Mihály tehetsége, Savanya Csilla, akit a félidőben küldött be a szövetségi kapitány, így 16 évesen debütált a nemzeti csapatban.

A mieink hiába domináltak a teljes mérkőzésen, a szeles, esős mérkőzésen nem tudtak betalálni. Ehhez legközelebb Vágó állt, de a hajrábeli helyzetei is kimaradtak, így a két csapat egymás elleni meccs­történelmében másodjára vé­geztek döntetlenre, az elsőhöz hasonlóan ez is 0–0 lett, így Bosznia azonban továbbra sem tudott gólt rúgni Magyarországnak.

A felkészülési mérkőzés zárta a tíznapos összetartást, amit az új szövetségi kapitány hívott össze, legközelebb pedig már világbajnoki selejtezőt játszik a magyar női válogatott.

Magyarország–Bosznia-­Hercegovina 0–0

Női labdarúgó felkészülési mérkőzés, Telki, zárt kapuk mö­­gött.

Magyarország: Schildkraut – Mosdóczi, Turányi (Pápai, 68.), Szemán-Tóth (Savanya, a szünetben), Csiki, Fenyvesi, Csányi (Papp L., a szünetben), Magyarics, Zágor (Nagy Virág, 81.), Kocsán (Kovács L. 64.), Vágó. Szövetségi kapitány: Margaret Kratz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában