Megyeegy

2021.05.30. 16:37

Bronzérmes a Szentes, Tiszaszigetre került az ezüst a megyeegyben – Fotók

Az utolsó pillanatig izgalmas volt a csata az ezüstéremért a megyei I. osztály zárófordulójában. A Makó ugyanis Babolek lövésével vezetett a Tiszasziget otthonában, miközben a Kiskundorozsmán fordulatos meccset játszott a Szentes.

Fotók: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A Kurca-partiaknak győzniük kellett volna ahhoz, hogy előzzönek, miközben a riválisnak nem volt szabad pontot szereznie, de a második félidőben gyorsan hátrányba kerültek. Ugyan a legvégén Juhász Csaba lövésénél még közel jártak a gólhoz, de maradt a döntetlen, így a Szentes maradt harmadik. A Tiszasziget ugyan hazai vereséggel zárta az évet, ám olyan történt a meccs után, amelyre ritkán van példa, hiszen mindkét csapat edzőjét a levegőbe dobálták az övéi. A szigetiek ugyanis a vereség ellenére is ezüstöt nyertek, a Makó pedig bajnokcsapatát ünnepelte.

A hagymavárosiak osztályváltását illetően kedden leszünk okosabbak, az MLSZ ekkor tartja ugyanis az NB III.-as osztályozók sorsolását. Ha szerencséje lesz a Makónak, játék nélkül is feljuthat, hiszen nem minden megyei bajnoknak kell játszania osztályozót, a mezőny pedig attól is függ, melyik bajnok kapott harmadosztályú licencet, és ki vállalja végül az indulást.

Negyediknek az újonc Apátfalva futott be, amely egy gólzáporos meccsen tudott nyerni Székkutason. A tizenhárom találat mellett háromszor a piros lap is előkerült, de a vendégek győzelméhez kétség sem férhetett.

Ötödik lett a Bordányban győztes Algyő, ahol a hazaiak edzője, Vasas Gábor kezdett ugyan a kapuban, de mivel visszavonult az aktív játéktól, így az első percben lecserélték őt.

Bokányi Richárd szabadrúgásgóljával nyert a Mórahalom a szezon végére elfogyó Csongrád ellen, ezzel a homokhátiak szerezték meg a hatodik helyet az idény végén.

Még péntek este játszották a forduló nyitómeccsét, ekkor kiütötte az UTC-t a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., így hetedikként zárt.

A HFC II. a hajrában szerzett gólokkal győzte le a DAFC Szegedet, és több győzelmének köszönhetően végzett a Bordány előtt.

Kiskundorozsma–Szentesi Kinizsi 3–3 (1–1)

Szeged-Kiskundorozsma, 80 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs – jól (Kőhalmi, Kis M.).

Kiskundorozsma: Rozs – Császár, Molnár K., Papp N. (Simon, 92.), Cseh (Heipl, 86.), Lóki (Kalapács, 71.), Szecskó, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Bodonji. Edző: Ottlik Roland.

Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Varga A. (Légrádi, 38., Orovecz, 65., Bartucz, 74.), Koncz, Juhász, Antman, Prozlik, Péter, Vincze, Szarvas, Szeles, Bertók G. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Gólszerzők: Szecskó (20., 60., mindkettőt 11-esből), Cseh (56.) ill. Bertók G. (27.), Szarvas (53.), Prozlik (75.).

Kiállítva: Péter (86.).

Jók: mindenki, ill. Kotvics-Varga (a mezőny legjobbja).

Ottlik Roland: – Kiemelkedő színvonalú mérkőzésen közelebb álltunk a győzelemhez. Takács András edzőtársammal büszkék vagyunk a csapat tavaszi teljesítményére, hatalmas potenciál van a csapatban.

Koncz Zsolt: – Gratulálok az előttünk végző két csapat bajnoki szerepléséhez, de a legnagyobb gratuláció a saját csapatomnak jár az éves teljesítményéért!

Tiszasziget 0 (0)-Makó 1 (1)

Tiszasziget, 250 néző. Vezette: Tóth Róbert – jól (Rosta Kevin, Balogh Bence).

Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Zámbori, Skribek B., Drágity (Szűcs T., 73.), Szabó D. (Albert, 65.), Skribek Á., Bánóczki (Bálint T., 81.), Farkas F., Kökény, Godó. Játékos-edző: Bernát Péter.

Makó: Garamvölgyi – Belanka, Tamaskó, Seres, Horváth E. (Buzási, 78.), Babolek (Vas K., 86.), Varga R. (Juhász, a szünetben), Zámbori, Magyar, Széll (Pócs, a szünetben), Rabecz (Tóth T., 81.). Edző: Siha Zsolt.

Gólszerző: Babolek (27.).

Jók: mindenki, ill. mindenki.

Bernát Péter: – Végletekig kiélezett bajnokság végén sikerült ezüstöt szerezni. Jó meccset játszottunk a bajnokkal, sok sikert nekik nekik! Gratulálok a jó szezont futó Szentesnek is!

Siha Zsolt: – Nem szerettünk volna két vereséggel készülni az osztályozóra. Gratulálok a Tiszasziget ezüstérméhez! Nem egyszerű itt nyerni, de jó volt a hozzáállásunk, várjuk a keddi sorsolást.

Szeged-Csanád GA II. 10 (4)-UTC 0 (0)

Szeged-Tápé, KÉSZ Aréna, 100 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Halász, Fodor).

Szeged-Csanád GA II.: Fábián – Tóth G., Varga Á., Mészáros G. (Paublusztig, a szünetben), Bitó, Szűcs (Kapic, a szünetben), Lestyán, Rózsahegyi (Papp D., 78.), Varga Sz. (Kis B., 58.), Deák (Csehó, a szünetben), Dobronoky. Edző: Vágó Mihály.

UTC: Mészáros L. – Nagyfalusi (Kosztolányi, 63.), Szántó, Nagy-Pál, Péczely, Sarnyai (Kopasz, 60.), Sós, Mágocsi (Tekeli, 39.), Pesti, Pusztai, Zsilinszki. Játékos-edző: Szántó Dániel.

Gólszerzők: Szűcs (16.), Bitó (31., 59.), Dobronoky (37., 50., 66., 85.), Péczely (40., öngól), Csehó (61.), Kapic (71.).

Jók: mindenki, ill. senki.

Vágó Mihály: – Nehéz helyzetben lévő, sportszerű csapatot győztünk le. Szezon végi jó formánkat mutatja, hogy hét nap alatt három meccset kapott gól nélkül nyertünk.

Szántó Dániel: – Nagyon komolyan vett minket az ellenfél. Dávid és Góliát harca volt, mai meccsre lefordítva a nemzeti másod és a megyei negyedosztály.

Hódmezővásárhelyi FC II. 3 (1)-DAFC Szeged 0 (0)

Hódmezővásárhely, 80 néző. Vezette: Ruzicska Máté – jól (Minda, Bálint D.).

HFC II.: Tóth M. – Tóth J., Pacskó, Urbán, Nagy Att., Rostás, Bartyik, Kemény, Győrfi (Paku, 83.), Árgyelán, Papp M. (Bereczki, 83.) Edző: Vinnai István.

DAFC: Miklós – Márki, Szilágyi, Bozsó (Faragó, 78.), Kovács P. (Pál, 85.), Pető, Petőfi, Festő-Szabó, Cene (Tóth G., 59.), Baka (Keszeli, 87.), Pióker Ti. Edző: Terjéki Tamás.

Gólszerzők: Festő-Szabó (28., öngól), Kemény (80., 89.).

Kiállítva: Márki (94.).

Jók: Tóth J., Kemény, Papp M., Bartyik, Tóth M., ill. Pető, Pióker Ti., Petőfi.

Vinnai István: – Jó iramú mérkőzésen küzdelmes győzelmet arattunk.

Terjéki Tamás: – Úgy látszik, mi a múlt héten már befejeztük a bajnokságot.

Székkutas 4 (2)-ContiTech-Apátfalva 9 (5)

Székkutas, 70 néző. Vezette: Dobai János – közepesen (Borbás, Szabó L.).

Székkutas: Juhász – Kis Á., Bartyik, Csorba (Dáni, 53.), Szántó, Kis D., Daraki, Kolozsvári, Gyöngyösi, Rakozov (Ádász, 72.), Rácz D. (Szikszai, 65.) Játékos-edző: Bartyik Norbert.

Apátfalva: Köteles – Pataki, Varga V., Frank, Béres (László, 51.), Beke, Bartucz, Kardos Á., Bány (Radnai, 51.), Varga Cs., Kóródi. Edző: Frank Csaba.

Gólszerzők: Rácz D. (11., 33.), Bartyik (62., 75.), ill. Frank B. (3., 10., 85., 88.), Bány (15., 20.), Béres (34.), Kóródi (72.), Bartucz (87.).

Kiállítva: Szántó (19.), Kolozsvári (69.), ill. Beke (74.).

Jók: Rácz D., ill. Bány, Béres R., Varga Cs., Frank B.

Bartyik Norbert: – Közönségszórakoztató mérkőzésen sokat hibáztunk, megérdemelten nyert az Apátfalva. Köszönöm azoknak, akik kitartottak a szezon végéig!

Frank Csaba: – Aki focizott, az tudja, hogy a futball a győzteseké. Nyerni kell, és ha nyerünk, azt nem lehet mindig rossz játékkal.

Foliaplast-Bordány 0 (0)-Algyő 3 (1)

Bordány, 100 néző. Vezette: Barta Norbert István – jól (Gera, Szűcs).

Bordány: Vasas (Csúri, 1.) – Szűcs D. (Domonkos, 81.), Fátyol, Márki, Káposzta, Ábrahám, Popovics (Denkovity, 66.), Abadzic, Lőrinc, Kis L., Szűcs Sz. (Kukli, 87.) Edző: Vasas Gábor.

Algyő: Siska – Rádi, Bozóki, Pénzváltó, Varga G. (Belovai, 63.), Deák, Lajkó, Molnár Sz., Szil, Fórizs (Molnár G., 63.), Jernei. Edző: Podonyi Norbert.

Gólszerzők: Molnár Sz. (36.), Lajkó (75.), Szil (84.).

Jók: Kis L., Lőrinc, Szűcs Sz., ill. mindenki.

Vasas Gábor: – Gratulálok az Algyőnek a győzelemhez, sok sikert nekik a kupadöntőhöz!

Podonyi Norbert: – Köszönöm a csapat egész éves munkáját a bajnokságban, még egy feladatunk van. Gratulálok a győzelemhez, a második félidőben úgy játszottunk, ahogy igazából tudunk.

Mórahalom 1 (0)-Csongrád-Kunság Aszfalt 0 (0)

Mórahalom, zárt kapuk mögött. Vezette: Gargya Balázs – jól (Aczél, Vida).

Mórahalom: Szatmári – Tóth M., Gercsó, Papp D., Suhajda (Király, 74.), Kiss M., Kemenczés, Budai, Malatinszki Á., Bokányi, Szalma. Edző: Hadár Attila.

Csongrád: Stankovics – Szántai-Kis, Mészáros, Kanász-Nagy, Szabó M. (Ormándi, 36.), Borák, Szőrfi, Feli, Kiss R., Jovan, Borda. Edző: Szűcs Róbert.

Gólszerző: Bokányi (65.).

Jók: Bokányi, Szalma, ill. mindenki.

Hadár Attila: – Döcögős játékkal sikerült három pontot szereznünk. Gratulálok a csapat tavaszi teljesítményéhez!

Szűcs Róbert: – Januári érkezésemkor két ponttal álltunk, most van tizenkilenc. A minimális elvárás, a tizenkettedik hely teljesítve, ennél sokkal több nem volt benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában