megyeegy

2021.05.02. 19:11

Először kapott ki idén a Kiskundorozsma – Galéria

Először kapott ki a tavaszi idény során a Kiskundorozsma a Csongrád-Csanád megyei I. osztályban. A hétvégén már nézők is lehettek a megyei pályák korlátai mellett, viszont természetesen a szabályokat betartva, csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók izgulhattak élőben a csapatukért.

V. P.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Pénteken még zárt kapuk mögött rendezték meg a Csongrád-Csanád megyei I. osztály 22. fordulójának nyitómeccsét. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-ben ezúttal is több, az első csapat keretéből érkező játékos kapott szerepet, és az első félidő második felében szerzett gólokkal megalapozta sikerét a DAFC Szeged fölött. A második félidő így csak formalitássá vált, a DAFC egymás után hetedik meccsén maradt nyeretlen.

Szombaton viszont már a szurkolók is jelen lehettek a meccseken, így a Szentesre már bajnokként érkező Makót is nézők előtt futballozhatott.

Korán előnybe is került Siha Zsolt csapata, amely végül magabiztos siker aratott a Kurca-partján.

Ennek igazán Tiszaszigeten örültek, hiszen a szigetiek hozták saját meccsüket a fiatal csapattal felálló Hódmezővásárhelyi FC II. ellen. Bár a vendégeknek is akadtak lehetőségeik, a Tiszasziget irányította a meccset, többek között Albert Csaba mesterhármasával pedig újabb sikert arattak Bernát Péter tanítványai – nem mellesleg így három ponttal megléptek a Szentestől a második helyért folytatott harcban.

Csupán egy cserével utazott el a Foliaplast-Bordány a Székkutashoz, ráadásul a vendégek már a hetedik percben emberhátrányba kerültek, miután Denkovity megmozdulását szándékos szabálytalanságnak látta a kiugró csatárral szemben a játékvezető. A Székkutas ha nehezen is, de kihasználta az emberelőnyt, Rácz Dezső kapufát is szerzett a meccsen, ám végül otthon tartották a pontokat a kutasiak.

Fontos három egységgel lett gazdagabb a Csongrád, amely a Kertész utcát hagyhatta el győztesen. A vendégek a szünetben csak egy góllal vezettek, ám a sereghajtó védekezési hibáit kihasználta.

Először kapott ki a Kiskundorozsma 2021-ben bajnoki meccsen. Hiába volt több ziccere is a hazaiaknak, a meccset Pataki értékesített büntetője döntötte el, több mint fél órát emberhátrányban futballozva is nyert az Algyő.

Az Apátfalva–Mórahalom mérkőzést a koronavírus miatt elhalasztották.

Kiskundorozsma–Algyő 0–1 (0-1)

Szeged-Kiskundorozsma, 50 néző. Vezette: Gargya Balázs – kiválóan (Kakuk, Fodor)

Kiskundorozsma: Rozs – Császár, Molnár K., Papp N., Lóki, Szecskó, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Takács, Bodonji. Edző: Ottlik Roland.

Algyő: Siska – Rádi, Bozóki, Heidrich, Varga G. (Deák, 62.), Daróczi (Jernei, 69.), Lajkó (Molnár G., 80.), Molnár Sz., Pataki (Belovai, 71.), Szil, Fórizs. Edző: Podonyi Norbert.

Gólszerző: Pataki (15., 11-esből).

Kiállítva: Molnár Sz. (59.).

Jók: senki, ill. Heidrich, Fórizs, Pataki.

Ottlik Roland: – Ha egy hétig futballozunk, akkor sem rúgtunk volna gólt.

Podonyi Norbert: – Vért izzadva, emberhátrányban, nagy akarattal és némi szerencsével hoztunk el három pontot Dorozsmáról.

Tiszasziget 5 (3)

HFC II. 0 (0)

Tiszasziget, 70 néző. Vezette: Tóth Csaba – jól (Nagy, Juhász)

Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Zámbori, Skribek B., Szabó D., Bálint D., Skribek Á., Albert, Bánóczki, Kökény (Szilágyi, a szünetben), Godó. Játékos-edző: Bernát Péter.

HFC II.: Tóth M. – Pacskó, Bánfi (Lukács, 62.), Árgyelán (Virág, 62.), Rostás, Váradi, Orosz, Kemény, Paku (Bereczki, a szünetben), Bartyik, Urbán. Edző: Vinnai István.

Gólszerző: Godó (6.), Albert (22., 31., 57.), Szabó D. (59.).

Jók: Kiss D., Bálint D., Zámbori, Albert, ill. senki.

Bernát Péter: – Szűk keretünk ellenére jó hozzáállást tanúsítottunk, szép támadásokat vezettünk és szép gólokat lőttünk a fiatal vásárhelyi csapat ellen.

Vinnai István: – Sajnos a fiatalok nem tudtak partiban lenni a rutinos hazai játékosokkal.

Székkutas 2 (1)

Foliaplast-Bordány SK 1 (0)

Székkutas, 50 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Kócsó, Bartucz)

Székkutas: Juhász M. – Kis Á., Bartyik (Csorba, 84.), Tóth Cs. (Domján, 78.), Kovács R., Kolozsvári, Rácz D. (Tóth R., 89.), Gyöngyösi, Szántó, Rakozov. Játékos-edző: Bartyik Norbert.

Bordány: Csúri – Popovics, Mihalkó, Fátyol, Abadzic, Kis L., Ábrahám, Denkovity, Lőrinc, Szűcs, Káposzta. Edző: Tóth János.

Gólszerzők: Rácz D. (35.), Kis Á. (73.), ill. Ábrahám (64.).

Kiállítva: Denkovity (7.)

Jók: Juhász M., Kis Á., Rácz D., Kovács R., ill. senki.

Bartyik Norbert: – A játék képe alapján megérdemelt győzelmet arattunk. A szezon végére egyre inkább összeérik csapatunk.

Tóth János: – Sok játékost veszítettünk a szezon során, a maradókon pedig kezd látszódni a fizikai és szellemi fáradtság.

Szentesi Kinizsi 0 (0)

Makó 3 (1)

Szentes, 50 néző. Vezette: Kőhalmi Attila – jól (Gera, Csöngető)

Szentesi Kinizsi: Tóth L. – Varga A., Berta (Bertók M., 60.), Juhász (Bartucz, 66.), Antman, Prozlik, Péter (Orovecz, 75.), Vincze, Lázár (Gyarmati, 75.), Szarvas (Bertók G., 78.), Szeles. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Makó: Garamvölgyi – Belanka, Tamaskó, Juhász (Vas, 78.), Buzási (Horváth E., 63.), Zámbori, Magyar (Bohák, 78.), Sirokmán, Rabecz (Seres, 78.), Pócs T. Edző: Siha Zsolt.

Gólszerzők: Babolek (4., 11-esből), Zámbori (48.), Tóth T. (76.).

Jók: Vincze, Juhász, Bertók M. ill. Belanka, Pócs, Zámbori.

Koncz Zsolt: – Örülök neki, hogy volt tartása a csapatomnak. Bízom benne, hogy ez az utolsó négy fordulóban eredményességben is megnyilvánul.

Siha Zsolt: – Kissé tompák voltunk, de ez várható volt, viszont így is magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok a Szentes egész éves teljesítményéhez!

UTC 0 (0)

Csongrád-Kunság Aszfalt 4 (1)

Szeged-Újszeged, 30 néző. vezette: Mígh Tamás – jól (Szabó, Vida).

UTC: Mészáros – Nagyfalusi (Patocskai, 14.), Szántó, Nagy-Pál, Péczely, Sós, Valach, Mohammadreza (Duda, 64.), Pesti (Tóth N., 73.), Pusztai, Schneider (Mágocsi, 55.). Játékos-edző: Szántó Dániel.

Csongrád: Stankovics – Kanász-Nagy, Jovan, Kiss R., Szabó M., Deli (Szántai-Kis, 65.), Hortobágyi (Szalkai-Szabó, 60.), Berkes, Koncz, Szőrfi, Borda. Edző: Szűcs Róbert.

Gólszerzők: Nagy-Pál (17., öngól), Hortobágyi (48.), Szabó M. (54.), Szőrfi (63.).

Jók: senki, ill. Szabó M., Hortobágyi, Koncz, Deli.

Szántó Dániel: – Minden rögzített szituációból képesek vagyunk gólt kapni, kedvencünk ezekből a bedobás. Erre a játékra nincs mentség.

Szűcs Róbert: – A bentmaradásért folytatott harcban fontos három pontot szereztünk.

Szeged-Csanád GA II. 6 (5)

DAFC Szeged 0 (0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött. Vezette: Kis Máté – jól (Soós, Halász)

Szeged-Csanád GA II.: Varga B. – Bokros (Csorba, a szünetben), Papp M., Ábrahám (Kis B., 73.), Illés, Lestyán, Kapic (Varga Á., 82.), Tóth G., Vincze (Paublusztig, a szünetben), Szűcs Zs. (Csehó, 78.), Bitó. Edző: Vágó Mihály.

DAFC: Grund (Seres, 38.) – Márki (Faragó, 50.), Szilágyi, Bozsó, Varga K., Pető, Petőfi, Cene (Tóth G., 73.), Baka (Kertész, 80.), Görbe (Festő-Szabó, a szünetben), Pióker Ti. Edző: Terjéki Tamás.

Gólszerző: Lestyán (21.), Bitó (25., 34., 45.), Vincze (40.), Papp M. (75.).

Jók: mindenki, ill. Seres, Festő-Szabó, Pető.

Vágó Mihály: – Az utóbbi hetek legmeggyőzőbb játékát nyújtva nyertünk. Ebben döntő szerepe volt az ellenfél térfelén szerzett labdáinknak, ezeket pedig hatékonyan játszottuk meg.

Terjéki Tamás: – Talán a péntek esti kezdés zavart meg minket, de az biztos, hogy az első félidőben vállalhatatlan produkciót nyújtottunk. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez!

A 23. forduló programja:

Május 8., 17 óra: Csongrád-Kunság Aszfalt–Foliaplast-Bordány SK, Hódmezővásárhelyi FC II.–Székkutas, DAFC Szeged–Tiszasziget, Algyő–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., ContiTech-Apátfalva–Kiskundorozsma, Makó–Mórahalom, UTC–Szentesi Kinizsi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában