Jegyzőkönyvek, jók, nyilatkozatok

2021.05.25. 16:42

Megyeegy: makói arany és vereség

Átvehette az aranyér­meket a bajnoki címét már ko­­rábban bebiztosító Makó FC a Csongrád-Csanád megyei I. osztályban.

Vajgely Pál

Az utolsó hazai bajnoki előtt átvehette az aranyérmeket a megyei I. osztály bajnoka, a Makó FC.

Fotó: Frank Yvette

Siha Zsolt csapata utolsó hazai bajnokiján a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-t fogadta. A vendégeknél több, az első csapat keretéhez tartozó játékos kapott szerepet, és végül Bitó Martin találata döntött, aki nagy lövéssel szerezte meg a három pontot csapatának – ezzel pedig elvette a makóiak idei veretlenségét.Nagyon közel került az ezüstéremhez a Tiszasziget, amely nyerni tudott az Apátfalva vendégeként. A szigetiek előbb Drágity Dusán lövésével jutottak vezetéshez, majd Frank Boldizsár büntetőből ugyan egyenlített, de jött Bá­­lint Dániel egy szöglet után, majd Drágity lezárta a meccset. Amennyiben az utolsó fordulóban a Tiszasziget nem kap ki a Makótól, akkor biztos második helyen végez.

Előzhet még a Szentes, amely magabiztosan győzte le a Mórahalmot. A Kurca-partiak a meccs előtt elbúcsúztatták a visszavonuló Kerepeczki Csabát, és már biztosan bronzérmesek, viszont az utolsó körben még fényesíthetnek az érem színén.

Kikapott odahaza a Csongrád, amely korán háromgólos hátrányba került, innen pedig hiába hajrázott a szünet után, már nem tudott visszajönni a HFC II. ellen.

Ottlik Máté megindulása döntött a Kertész utcában a Kis­­kundorozsma javára. A Szék­­kutas az utolsó percekig jól tartotta magát az Algyő otthonában, ám ekkor eldöntötte a meccset a hazai csapat, a kutasiak viszont elégedetten jöhettek le a pályáról.

A Bordány ezúttal vendégcsapatként lépett pályára saját környezetében, a DAFC egy rögzített szituáció után egy pontot megmentett.

A bajnokság szombaton a 26. fordulóval véget ér.

Makó–Szeged-Csanád GA II. 0–1 (0–0)

Makó, 300 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István – jól (Fodor, Kádár Németh).

Makó: Garamvölgyi – Belanka, Tamaskó, Juhász (Sirokmán, 77.), Buzási, Seres, Babolek, Zámbori, Magyar, Rabecz (Horváth E., 73.), Pócs. Edző: Siha Zsolt.

Szeged-Csanád GA II.: Ásványi – Papp M., Tóth G., Illés, Mészáros (Rózsahegyi, 82.), Holcsik (Kapic, 71.), Bitó, Lestyán, Varga Sz., Deák, Gréczi. Edző: Vágó Mihály.

Gólszerző: Bitó (73.).

Jók: Belanka, Zámbori, Pócs, Magyar, ill. mindenki.

Siha Zsolt: – Sajnálom, hogy elveszítettük közel kétéves veretlenségünket, de ilyen játék a futball. Büszke vagyok a srácokra, eltüntettük az osztály(ok) különbségét, ikszes mérkőzésen közelebb álltunk a győzelemhez.

Vágó Mihály: – Egy bajnokcsapat otthonában nyerni mindig nagy fegyvertény, mi ezt ma egy taktikus, szervezett játékkal tettük meg. Dicséretet érdemel minden játékos!

Az utolsó hazai bajnoki előtt átvehette az aranyérmeket a megyei I. osztály bajnoka, a Makó FC.
Fotó: Frank Yvette

A 26. forduló programja

Péntek, 17.30: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–UTC. Szombat, 17.30: Hódmezővásárhelyi FC II.–DAFC Szeged, Kiskundorozsma–Szentesi Kinizsi, Tiszasziget–Makó, Székkutas–ContiTech-Apátfalva, Foliaplast-Bordány–Algyő, Mórahalom–Csongrád-Kunság Aszfalt.

UTC 0 (0)

Kiskundorozsma 1 (1)

Szeged-Újszeged, 50 néző. Vezette: Virág András Barnabás – jól (Kócsó, Aczél).

UTC: Mészáros – Szántó, Nagy-Pál, Sarnyai (Kopasz, 84.), Sós, Mágocsi (Szabó F., 74.), Valach, Pesti, Duda, Pusztai, Schneider. Játékos-edző: Szántó Dániel.

Kiskundorozsma: Rozs – Császár, Molnár K., Lóki, Kalapács, Szecskó, Ottlik Máté, Fülöp Á., Heipl (Géczi, 59.), Bodonji, Simon B. (Papp N., a szünetben). Edző: Ottlik Roland.

Gólszerző: Ottlik Máté (30.).

Jók: Duda, Sós, ill. Ottlik Máté (a mezőny legjobbja), Lóki, Molnár K.

Szántó Dániel: – A legnagyobb kihívást a létszámhiány elkerülése jelentette ma. Egy óriási hiba után tisztességgel küzdöttünk, ez gólt nem eredményezett.

Ottlik Roland: – A három ponton kívül nem szeretném értékelni a teljesítményünket.

Algyő 3 (0)

Székkutas 0 (0)

Algyő, 50 néző. Vezette: Ruzicska Máté – jól (Vida, Bálint)

Algyő: Siska (Nagy G., a szünetben) – Rádi, Bozóki, Pénzváltó (Molnár G., 73.), Daróczi (Varga G., 68.), Deák, Belovai (Pataki, 57.), Lajkó, Szil, Fórizs (Molnár Sz., 68.), Jernei. Edző: Podonyi Norbert.

Székkutas: Juhász M. – Bartyik N., Csorba, Szántó, Udvari (Ádász, 66.), Szikszai, Daraki, Kolozsvári, Gyöngyösi, Rakozov, Dáni (Zsoldos, 78.) Játékos-edző: Bartyik Norbert.

Gólszerzők: Szil (57., 89.), Lajkó (87.).

Jók: Bozóki, Lajkó, Szil, Molnár Sz., ill. senki.

Podonyi Norbert: – Győztünk!

Bartyik Norbert: – Egy szimpatikus ellenfél otthonában hiányzóink ellenére kis szerencsével a döntetlent is elcsíphettük volna.

A bajnokság állása

1.

Makó

25

23

1

1

125

-

7

70

2.

Tiszasziget

25

17

5

3

67

-

22

56

3.

Szentes

25

17

2

6

58

-

30

53

4.

Apátfalva

25

14

3

8

66

-

54

45

5.

Algyő

25

12

4

9

44

-

32

40

6.

Mórahalom

25

11

3

11

51

-

48

36

7.

Bordány

24

10

4

10

33

-

34

34

8.

HFC II.

25

10

1

14

53

-

64

31

9.

DAFC

25

9

4

12

46

-

62

31

10.

Szeged II.

24

9

3

12

44

-

45

30

11.

Dorozsma

25

6

10

9

38

-

36

28

12.

Csongrád

25

5

4

16

35

-

71

19

13.

Székkutas

25

5

2

18

27

-

98

17

14.

UTC

25

1

4

20

21

-

105

7

 

DAFC Szeged 1 (0)

Foliaplast-Bordány 1 (1)

Bordány, 70 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs – jól (Minda, Halász).

DAFC: Miklós – Márki, Szilágyi, Bozsó, Kovács P., Pető, Petőfi, Festő-Szabó, Cene (Vetstein, 69.), Baka, Pióker Ti. Edző: Terjéki Tamás.

Bordány: Csúri – Szűcs D. (Mihalkó, a szünetben), Fátyol, Káposzta, Márki, Ábrahám, Popovics (Kukli, 82.), Abadzic, Lőrinc, Kis L., Szűcs Sz. Edző: Vasas Gábor.

Gólszerzők: Vetstein (89.), ill. Ábrahám (21.).

Jók: mindenki, ill. Abadzic, Szűcs Sz., Lőrinc, Kis.

Terjéki Tamás: – Az első félidő ötlettelen játéka után a második játékrészben szebbik arcát mutatta a csapat. Extra energiákat mozgósítva végül meglett az áhított pontszerzés.

Vasas Gábor: – Nem érdemeltünk győzelmet, de fájó, hogy a nyolcvannyolcadik percben egy bedobás után tudott egyenlíteni a DAFC.

Csongrád-kunság A. 2 (0)

HFC II. 3 (3)

Csongrád, 40 néző. Vezette: Szeles Ádám – jól (Tihanyi, Bartucz).

Csongrád: Stankovics – Mészáros, Kanász-Nagy, Szabó M. (Nyári, 80.), Farkas M., Szőrfi S., Jovan (Szántai-Kis, 61.), Kiss R., Mohácsi (Szalkai-Szabó, 71.), Koncz, Borda. Edző: Szűcs Róbert.

HFC II.: Kekezovic – Urbán, Tóth J., Pacskó, Nagy Att., Rostás, Bartyik, Kemény, Győrfi (Bánfi, 81.), Nagy An. (Árgyelán, a szünetben), Papp M. Edző: Vinnai István.

Gólszerzők: Szabó M. (52.), Kanász-Nagy (83.), ill. Kemény (9., 17.), Nagy An. (40.).

Jók: Jovan, Koncz, ill. mindenki.

Szűcs Róbert: Hetek óta ugyanaz a tizenegy-tizenkét ember játssza végig a meccseket, ez az első félidőben megmutatkozott. A második félidőre úgy jöttünk ki, ahogy kell, de ez csak a szépítésre volt elég.

Vinnai István: – Az első félidei jó játékkal eldönthettük volna a meccset. A szünet után a rutintalanság kiütközött, és magunknak tettük nehézzé a mérkőzést.

Contitech-Apátfalva 1 (0)

Tiszasziget 3 (1)

Apátfalva, 100 néző. Vezette: Barta Norbert István – gyengén (Szűcs, Csöngető).

Apátfalva: Köteles – Pataki (Kardos, G., 76.), Varga V., László, Frank, Beke, Bartucz, Kardos Á., Bány (Kardos B., 87.), Varga Cs., Kóródi. Edző: Frank Csaba.

Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Zámbori, Skribek B., Drágity (Szűcs, 81.), Szabó D., Bálint D., Albert (Farkas F., a szünetben), Bánóczki (Bálint T., 87.), Kökény, Godó. Játékos-edző: Bernát Péter.

Gólszerzők: Frank (60., 11-esből), ill. Drágity (21., 72.), Bálint D. (65.).

Jók: Bány, Varga Cs., Beke, Kardos Á., ill. Kiss D., Zámbori, Bálint D., Drágity, Szabó D.

Frank Csaba: – Változnak az évszakok, jó idők, rossz napok. Kis csapat, nagy eredmény.

Bernát Péter: – Egy hét alatt ez volt a harmadik meccsünk, ez érződött az első félidőben. Pozitívum, hogy maradt akaraterőnk a második félidőre.

Szentesi Kinizsi 3 (2)

Mórahalom 0 (0)

Szentes, 100 néző. Vezette: Kiss László Attila – jól (Balogh, Baranyai).

Szentes: Tóth L. – Koncz, Juhász Cs. (Légrádi, 62.), Antman, Prozlik (Molnár Zs., 76.), Bartucz (Orovecz, 76.), Péter (Kerepeczki, 54.), Vincze, Szarvas, Szeles (Lázár, 76.), Bertók G. Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Mórahalom: Vígh – Vincze (Gercsó, 27.), Tóth M., Suhajda, Kiss M., Kemenczés, Budai, Malatinszki Á. (Szalai, 67.), Trója (Király, a szünetben), Bokányi, Szalma. Edző: Hadár Attila Gólszerző: Péter (10., 17., 47.).

Jók: mindenki, ill. Szalma, Vigh, Bokányi.

Koncz Zsolt: – Óriási dolognak tartom, hogy ötvenhárom ponttal sikerült megszerezni a harmadik helyet. Úgy gondolom, egész Szentes városa büszke lehet a csapatra!

Hadár Attila: – Védekezésben nagyon sok hibával játszottunk, ezeket pedig a Szentes könyörtelenül kihasználta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában