Utánpótlás

2021.05.19. 11:36

Szeged lesz a vízilabda fővárosa három napig

Munkatársunktól

Komoly teljesítményt nyújtottak az idén Juhász Zsolték. Fotó: szvps.hu

Fotó: SzokodiLaszlo

Megtörik a jég, ezen a hétvégén fennállása során először, szurkolókkal né­­pesül be a februárban átadott Tiszavirág Sportuszoda. Visszatér az élet, három napra a sportág fővárosa lesz a város, ugyanis a Szegedi Vízipóló Suli a házigazdája a fiú serdülő országos nyolcas döntőnek.

– Nagy öröm számunkra, hogy a srácok kiharcolták a Final 8-ban való részvételt. Már ez egy nagyszerű teljesítmény volt, hiszen a keret nagy része jóval fiatalabb, nagyon sok olyan játékosunk van, aki 2005-ben született. Minden meccsen jellemző rájuk a harcosság, és hogy egy pillanatra sem adják fel. Bízom benne, hogy ezt most is megmutatják, hazai medencében, végre szurkolók előtt játszhatnak ebben a csodaszép létesítményben, a Tiszavirág Sportuszodában – nyilatkozta a klubhonlapon Mód Péter klubelnök.

Komoly teljesítményt nyújtottak az idén Juhász Zsolték.
Fotó: szvps.hu

Pénteken 13 órától az SZVPS játssza a torna első negyeddöntőjét. A szegediek ellenfele a fő­­városi KSI lesz, a mérkőzéseket ezerforintos napijeggyel lehet megtekinteni. Csak azok tekinthetik meg a helyszínen a tornát, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

– Nekünk már az hatalmas siker, hogy ott lehetünk a legjobbak között. Először szerettük volna elérni, hogy a felsőházban folytassuk a rájátszást. Ezt a tervet teljesítettük, majd jött a második feladat, és kiharcoltuk a Final 8 részvételt. Ez hatalmas dolog, komoly teljesítmény. Tavasszal már bizonyítottuk, hogy komoly csapatokat is sikerült legyőznünk, így ez erőt adhat – nyilatkozta a serdülőcsapat edzője, Juhász Zsolt.

Szombaton az első mérkőzés 13, vasárnap a helyosztók dél­előtt 10 órakor kezdődnek majd a Tiszavirág Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában