Újabb bajnoki cím

2021.05.05. 16:25

Véró Alex az erősemberek közt sem talált legyőzőre

Újabb nagy sikernek örülhetett a szegedi Deli Team derekegyházi versenyzője, Véró Alex. Bothúzás és fekvenyomás után az elmúlt hétvégén Győrben erősember magyar bajnok lett, júliusban pedig a bothúzó-világbajnokságon alkotna nagyot.

B. D.

Fotó: Deli Team

Hat versenyszám eredményei alapján hirdettek abszolút ma­­gyar bajnokot az erőemelők győri fináléjában. A hatórás megmérettetést rönknyomással indították, Véró Alex sikeresen teljesítette a 135, 145 és 155 kg-ot is. Ezt követően egy személygépkocsit kellett minél hosszabban tartani, majd állványból 300 vagy 260 kg-os gumisúllyal kellett guggolni. Véró természetesen előbbit vá­­lasztotta. Pihenőszünet után 8,5 tonnás kamiont húztak hámmal, utolsó előtti versenyszámként két 150 kg-os koffert harminc méterre cipeltek minél rövidebb idő alatt.

– Az utolsó versenyszám az erősemberversenyek tradicionális feladata, a kőgolyópakolás volt – jegyezte meg lapunknak Deli Tamás, Véró Alex felkészítője és edzőtársa. – Ennek a 172 kg-os kőgolyónak úgy ugorhatott neki Alex, hogy ha gyorsan kétszer feldobja az asztalra, akkor meglesz a bajnoki cím, mivel négypontos előnnyel kezdte az utolsó etapot – árulta el a zárt kapuk mögött megrendezett verseny részleteit.

Minden versenyszámban a dobogón végzett, így magyar bajnok lett. Második helyen a Békés megyei Kónya Gergő végzett, míg a dobogó harmadik fokára a főszervező, Darázs Ádám által felkészített győri Kurucz Kornél állhatott fel.

A 24 éves Véró Alex erősemberek közt megszerzett bajnoki címével kiváló sportolóhoz, Kathi Bélához csatlakozott. A derekegyháziak büszkesé­­ge immár nemcsak bothúzó abszolút magyar bajnok (másfél hete Balatonlellén nyert) és fekvenyomó-világbajnok, hanem az erősemberek között sem talált legyőzőre.

– Bíztam benne, hogy sikerül mindenkit magam mögé utasítani, mert sokat készültem erre az erősemberversenyre is, de picit fáradtan érkeztem Győrbe, mert sok munkám volt az előző héten – mesélte lapunknak a méhészként dolgozó Véró.

Deli Team

– Rövid távon az a célom, amennyiben a járványügyi korlátozások engedik, akkor júliusban Kanadába utazunk a bothúzók abszolút világbajnokságára, ahol nyilván nyerni szeretnék, de egyelőre még nem ismerem a mezőnyt – állapította meg, majd hozzátette, a hatállomásos erősemberliga valamennyi fordulóját szeretné megnyerni a nyáron, különösen majd a derekegyházit, hiszen otthon bizonyíthatja rátermettségét a család és az ismerősök szurkolása közepette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában