Úszás, Róma

2021.07.12. 15:07

Fantasztikus sikerek

Munkatársunktól

Lehengerlően teljesítenek a Csongrád-Csanád megyei úszók a Rómában zajló ifjúsági Európa-bajnokságon, amelyen a szegedi Haász SZUE két tehetsége, Pádár Nikolett és Fábián Bettina, valamint a hódmezővásárhelyi Hód Úszó SE kiválósága, Ugrai Panna is kiemelkedő eredményekkel gazdagította a megyei úszó­sport sikerlistáját.

Pádár Nikolett személyében a magyar mezőny legeredményesebb tagját eddig Szeged városa adja.

A Haász SZUE reménysége a második legjobb idővel jutott a 200 méter gyorsúszás fi­­náléjába, ahol erre sikerült még egy lapáttal rátennie. Nem talált legyőzőre, így egyéniben is Európa-bajnoki címet szerzett!

– Számomra felfoghatatlan, hogy megnyertem, el sem hiszem. Nagyon boldog vagyok! Sikerült mindenkinek meglepetést okoznom, beleértve magamat is. A vége eléggé fájdalmas volt, de megérte ennyit küzdeni, fantasztikus érzés volt visszanézni a táblára – nyilatkozta a Magyar Úszó Szövetségnek a siker után a Tisza-parti sportoló. Haladva a számok között később újabb medál csilloghatott Nikolett nyakában, hiszen a hódmezővásárhelyi Ugrai Pannával, Molnár Dórával és Nyírádi Rékával együtt a 4×100 méteres női gyorsváltó tagjaként országos rekorddal, 3.43,86-os időeredménnyel a harmadik helyen zárt.

A vásárhelyi Ugrai Panna is kitett magáért, a 16 éves úszó a 200 méter vegyes döntőjében 2:14,37-es országos csúccsal szerezte meg a bronzérmet. Rajtuk kívül érdemes még megemlíteni a szegedi Fábián Bettinát, aki korábban már a 4×200-as gyors­váltóval szintén Európa-bajnok lett, a hétvégén pedig 1500 méter gyorson is nagyot alkotott. Ifjúsági úszóként mindössze 11 századdal maradt el a felnőtt vb-A szinttől, új szegedi rekordot döntött, ezzel 4. lett 1500 méteren.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában