Fél óra alatt eldőlt

2021.08.12. 07:56

Megvan a Makó első győzelme az NB III.-ban

Miután felcserélték a pályaválasztói jogot, így ismét hazai környezetben léphetett pályára a Makó FC, az ellenfél ezúttal a Vác csapata volt.

Munkatársunktól

20210801 Makó Makó FC-Monor labdarúgó NB III. focimérkőzés. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba - archív

Kiválóan kezdte a meccset a hagymavárosi csapat, amely tíz perc alatt kétszer is betalált. Előbb Rabecz passzolt középre balról Popgeorgievnek, aki egy szép mozdulattal lőtt a bal alsó sarokba, majd néhány perccel később Pócs Tamás ívelt pontosan a túloldalon érkező Juhász Jónás elé, aki bebelsőzte a labdát, 2–0.

Kiegyenlített játék folyt a pályán, viszont a Makó nagyszerűen használta ki az adódó lehetőségeit, sőt: Pócs újabb gólpasszal jelentkezett, miután egy kontrát vitt végig a makói csapat, majd a középpályás passzából Rabecz fejezte be az akciót.

Érdemben ezzel el is dőlt a mérkőzés, a szünetben ugyan cserékkel igyekezett változtatni csapatán Csank János, de a Makó remekül zárt hátul. Az utolsó húsz percre ember­előnybe is kerültek a hazaiak, innen pedig nem engedték ki a kezükből a meccset: megvan a Makó első győzelme a bajnokságban, miután nagyszerű első félórát produkálva legyőzték a Vácot.

Siha Zsolt: – Ikszes mérkőzésen jobban jöttünk ki a kulcspillanatokból. Örülünk annak, hogy átestünk a tűzkeresztségen, és megszereztük az első győzelmünket. Kellő szerénységgel megünnepeljük ezt a sikert, mától pedig már a következő mérkőzésre készülünk.

 

Makó FC–Vác FC 3–0 (3–0)

Labdarúgó NB III. Közép-csoport, 2. forduló.

Makó, 400 néző. Vezette: Mencsik László (Gordos, Chikán).

Makó: Bordás – Tamaskó (Varga R., 81.), Juhász J., Dóra (Magyar, 81.), Seres, Popgeorgiev (Major, 75.), Babolek (Horváth E., 85.), Zámbori, Rabecz (Vas, 85.), Pócs, Sziklási. Vezetőedző: Siha Zsolt.

Vác: Halasi – Stefán (Purzsa, a szünetben), Kasza, Csaba, Lukács, Zámbó, Mertse, Nagy Z., Tölgyes, Fazakas, Balga (Földi, a szünetben). Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Popgeorgiev (3.), Juhász J. (8.), Rabecz (27.). Sárga lap: Stefán (25.)

Kiállítva: Fazakas (68.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában