Labdarúgás

2021.08.29. 21:20

Megyeegy: magabiztos dorozsmai siker

A megyei I. osztály második fordulójában a Kiskundorozsma idegenben tudta legyőzni az UTC-t, de Szentesen is a vendégcsapat örülhetett.

V. P.

Szeged 2021.08.28. UTC - Kiskundorozsma labdarúgó mérkőzés Megye I. Képen: Fotó: Török János TJ DM délmagyar Képen: Fotó: Török János délmagyar TJ DM

Fotó: Török János

Múlt héten megnehezítette a Tiszasziget dolgát az UTC, ezúttal viszont végig a Kiskundorozsma akarata érvényesült a szombati 90 perc során. A vendégek akár hamarabb is lezárhatták volna a mérkőzést, kapufáig is jutottak és meg nem adott góljuk is volt, ám végül így is sima győzelmet arattak.

A Kurca-partján találkozott a tavalyi bajnokság két érmese. A Szentesi Kinizsi nehezen lendült játékba, miközben a túloldalon a Tiszaszigetnél minden sült, így a második félidőre már tetemes előnnyel futhatott ki az előző idény ezüstérmese. Bernát Péter csapata a négygólos előnyét nem adta le, a Szentes ugyan vissza tudott kapaszkodni, de a szigetiek elvitték a három pontot.

Ismét nyert a DAFC Szeged, amely a jelentősen átalakult Apátfalvát fogadta, és az első félidő végén megszerzett előnyét végül győzelemre is váltotta. Az Apátfalva erejéből a szépítésre futotta, és legközelebb majd a két forduló után szintén hat ponttal álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. csapatát fogadják. Mert hogy az NB II.-es klub második alakulata negyedóra alatt elrendezte a meccs sorsát az újonc Makó II. ellen. A kontrákkal nem tudtak mit kezdeni a makóiak, ráadásul a szünet után hamar a negyedik szegedi gól is megszületett, így formalitássá vált a hátralévő idő.

Vásárhelyen hiába vezetett már kettő-nullra is a hazai csapat, mégis pont nélkül maradt. Kettő-kettőnél egy reklamálás után ugyanis megfogyatkozott a HFC II., az emberelőnyt pedig kihasználta az újonc Deszk, amely megszerezte szezonbeli első győzelmét: nagyban köszönhetően a csereként mesterhármast elérő Fóris Attilának.

A forduló zárómeccsén vasárnap a Mórahalom a Bordányt fogadta. A hazaiak ugyan emberhátrányba kerültek, de így is otthon tudták tartani a három pontot, a Bordány pedig ezzel második meccsét is 2–1-re veszítette el.

UTC–Kiskundorozsma 0–4 (0-1)

Szeged-Újszeged, Kertész utca, 100 néző. Vezette: Mígh Tamás – közepesen (Mucsi, Szalai).

UTC: Mészáros – Zsömbörgi, Nagyfalusi (Kaszper, 73.), Zsilinszki, Dongó, Sós (Kopasz, 85.), Török (Palakovics, 56.), Pesti, Pusztai, Varga L. (Ábrahám I. T., a szünetben), Schneider (Duda, 66.). Játékos-edző: Szántó Dániel.

Kiskundorozsma: Ábrahám II. T. – Császár, Molnár K., Lóki (Sallai, 63.), Kalapács, Cseh (Palócz, 70.), Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Takács A. (Agócsy, 79.), Bodonji. Edző: Ottlik Roland.

Gólszerzők: Ottlik Máté (28., 83.), Takács (75.), Kalapács (89.).

Jók: senki, ill. mindenki.

Szántó Dániel: – Röviden, tömören: csalódás.

Ottlik Roland: – Több góllal is nyerhettünk volna, de ne legyünk elégedetlenek, magabiztos győzelmet arattunk.

 

Szeged-Csanád GA II. 4 (3)

Makó II. 0 (0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 100 néző. Vezette: Maurer János – jól (Fodor, Vida).

Szeged-Csanád GA II.: Takács – Bokros, Dobronoky (Kapic, 68.), Murár, Papp D., Mészáros G., Ábrahám (Krizs, 87.), Szűcs Zs. (Csípai, 85.), Holcsik (Veszelka, 56.), Ludánszki, Papp Á. (Csorba, 68.). Edző: Andorka Péter.

Makó II.: Mityók – Rau, Belanka, Heidrich (Bakos, 61.), Giba, Rébék, Kardos Á. (Tamás, 83.), Baranyi (Gera D., 61.), Vas (Guti, 83.), Bohák, Czebe (Kórász, 75.). Edző: Koczkás Zoltán.

Gólszerzők: Szűcs Zs. (5., 55.), Ábrahám (8.), Holcsik (15.).

Jók: Szűcs Zs., Ábrahám, ill. Giba, Rau, Belanka.

Andorka Péter: – Gyors gólokat szereztünk, majd a második félidő elején végleg le is zártuk a mérkőzést.

Koczkás Zoltán: – Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez! Egy bajnokesélyes csapatnak csak a második félidőben voltunk egyenrangú partnerei. Négyből három kontragólt kaptunk, de megérdemelt a hazai győzelem.

DAFC Szeged 6 (4)

ContiTech-Apátfalva 1 (4-0)

Bordány, 50 néző. Vezette: Kiss Richárd – közepesen (Gargya, Szabó L.).

DAFC: Grund – Szántó, Nagy M., Kis B., Faragó, Petőfi (Vajda, 70.), Rádóczi, Fekete Á. (Rózsa, 77.), Baka, Görbe, Orosz (Savanya, 62.). Edző: Terjéki Tamás.

Apátfalva: Szénási – Erdélyi, Olasz, Kardos G., Herczeg (Keresztúri, 62.), Posztós, Rácz M., Rakity, Varga Cs., Fodor, Varga V. Edző: Erdélyi Mátyás.

Gólszerzők: Görbe (35., 68.), Baka (39., 81.), Fekete Á. (41., 43.), ill. Erdélyi (75.).

Jók: Görbe, Rádóczi, Kis B., ill. Varga Cs., Rácz M., Rakity.

Terjéki Tamás: – Sok helyzetet kialakítva, helyenként kifejezetten szép futballt játszva tartotta otthon a csapat a három pontot. Külön öröm, hogy újabb fiatalok tudtak sikerrel bemutatkozni a felnőtt csapatban.

Erdélyi Mátyás: – Gratulálok a DAFC-nak! Újjáalakult csapatunkkal még sok a munka, azon dolgozunk, hogy jobban szerepeljünk.

Hódmezővásárhelyi FC II. 2 (1)

Deszk 4 (0)

Hódmezővásárhely, 50 néző. Vezette: Kiss László Attila – közepesen (Balogh M., Juhász).

HFC II.: Heckó – Bereczki (Tóth I., 44.), Urbán, Rostás, Nagy Att. (Bogdánovits, 78.), Hajdú, Árgyelán, Papp M. (Mucsi, 71.), Bartyik, Kecskeméti, Becsek. Edző: Bacsa Zsolt.

Deszk: Szabó G. – Hevesi (Török, 56.), Pióker Ta. (Fóris, a szünetben), Pióker Ti. (Gémes, 77.), Táncos (Németh Z., a szünetben), Hovanyecz, Adamov, Fülöp, Földi (Markovics, 59.), Varnyú, Huszti. Edző: Papp Endre.

Gólszerzők: Bartyik R. (44.), Kecskeméti (52.), ill. Huszti (63.), Fóris (66., 77., 85.).

Kiállítva: Árgyelán (70.).

Jók: Tóth, Becsek, Rostás, ill. Fóris (a mezőny legjobbja), Huszti, Németh Z., Hovanyecz, Szabó G.

Bacsa Zsolt: – Egy megnyert mérkőzést szórakoztunk el.

Papp Endre: – Megjártuk a poklot és a mennyet is. Az első félidőben megyekettes szinten játszottunk, a második félidőben rendszert is változtattunk, és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.

Szentesi Kinizsi 2 (0)

Tiszasziget 5 (4)

Szentes, 150 néző. Vezette: Kis Máté – jól (Minda, Vida).

Szentesi Kinizsi: Tóth L. – Légrádi (Köteles, a szünetben), Berta, Dovics (Berkó, 83.), Frank, Mészáros, Mátéfi (Molnár Zs., a szünetben), Péter (Gyarmati, 71.), Lázár, Szarvas, Piti. Edző: Bány Tamás.

Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Drágity (Bernát, 75.), Bálint D., Skribek Á., Albert, Bánóczki (Skribek B., 58.), Vajna, Farkas F., Kökény, Godó. Játékos-edző: Bernát Péter.

Gólszerzők: Szarvas (49.), Frank (57., 11-esből), ill. Godó (12., 55.), Albert (20.), Vajna (33.), Papp Á. (44.).

Jók: Piti, Frank, Szarvas, ill. mindenki.

Bány Tamás: – Az első félidő nagyon kicsúszott a kezünkből, annyi a pozitívum, hogy a másodikat legalább meg tudtuk nyerni.

Bernát Péter: – Szenzációsan játszottunk az első félidőben, jó döntéseket hoztunk a mezőnyben és a kapu előtt is. Utána a Szentes megmutatta, hogy van bennük potenciál,de megérdemelten nyertünk.

Mórahalom 2 (0)

Bordány 1 (0)

Mórahalom, 200 néző. Vezette: Szántó Simon – közepesen (Telek, Zsótér).

Mórahalom: Szatmári – Kis L., Faragó-Barát (Kemenczés, 70.), Kiss M., Malatinszki D., Király, Ördögh, Papp D. (Kókai, 89.),Baji (Fődi, 88.), Szalma (Malatinszki Á., 70.), Bokányi. Edző: Hódi Mihály.

Bordány: Csúri – Fodor, Farkas F., Márki, Szűcs D., Mihalkó, Szűcs Sz., Bozsó, Valach (Szabó F., 86.), Ábrahám, Denkovity. Játékos-edző: Vasas Gábor.

Gólszerzők: Faragó-Barát (61.), Ördögh (85.), ill. Valach (68.).

Jók: mindenki, ill. Denkovity, Szűcs Sz., Márki, Farkas.

Kiállítva: Király (48.)

Hódi Mihály: – Egy közönségszórakoztató, eseménydús mérkőzést játszottunk. A csapat erejét mutatja, hogy emberhátrányban kétszer is be tudtunk találni.

Vasas Gábor: – Jobban akart a Mórahalom. Megérdemelték a győzelmet, gratulálok nekik!

A 3. forduló programja

Szombat, 16.30: Tiszasziget–Mórahalom, Bordány–Hódmezővásárhelyi FC II., Algyő–Deszk, Makó II.–Kiskundorozsma, UTC–szentesi Kinizsi. 18 óra: ContiTech-Apátfalva–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. Vasárnap, 11 óra: SZVSE-PizzaMonster–DAFC Szeged.

Tudósítóink: Andorka Péter (Szeged), Terjéki Tamás (DAFC), Bacsa Zsolt (Vásárhely), Szántó Dániel (UTC), Bány Tamás (Szentes), Hódi Mihály (Mórahalom).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában