Sport

2021.08.22. 19:39

Szoros meccsen mórahalmi siker Deszken

Elrajtolt a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság, amelynek nyitófordulójában a két újonc, a Deszk és a Makó II. is hazai vereséggel kezdett. Kilencet lőtt viszont az SZVSE, a Tiszasziget pedig megszenvedett az UTC ellen.

Munkatársunktól

Deszk – 2021.08.21. Deszk–Mórahalom megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A nyitófordulóban a két megyekettőből érkező újonc egyaránt hazai pályán játszhatott, de egyik csapat sem tudott pontot szerezni a debütáló meccsén.

A Deszk a Mórahalmot fogadta, és a vendégeknek több nagyobb lehetőségük is akadt, viszont végül egy kissé szerencsés gól döntötte el a meccset, amikor a hazai védelem határozatlanságát Bokányi használta ki. A Deszk ugyan mezőnyben nagyot küzdött, de ez még nem párosult pontszerzéssel.

A Makó II. két perc alatt kétgólos hátrányba került a DAFC Szegeddel szemben, és a hajrára ugyan nyílttá tette a meccset, de a vereséget végül nem tudta elkerülni.

Az SZVSE alaposan megszórta a Hódmezővásárhelyi FC II.-t, egy pillanatig sem volt kérdéses a szegediek győzelme, akik végig motiváltan és eredményesen futballoztak, végül egy híján tíz gólig jutottak.

Ennél szorosabb volt a meccs Kiskundorozsmán, ahová a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. érkezett. A vendégek végül két gyors támadásuknak köszönhetik a három pontot, a felkészülése során sok gonddal küzdő Dorozsma így pont nélkül nyitotta a szezont.

Tiszaszigeten közel egy órán át remekül tartotta magát az UTC, amely olykor helyzetekig is eljutott. A legnagyobb lehetőséget még elpuskázták a hazaiak, miután Godó büntetőjét megfogta Mészáros. A szünet után aztán feljavult a Tiszasziget, és ha nehezen is, de behúzta a meccset a tavalyi ezüstérmes.

Deszk–Mórahalom 0–1 (0-0)

Deszk, 80 néző. Vezette: Aczél Tibor – jól (Gargya, Juhász Sz.)

Deszk: Nagy G. – Török Gy. (Teschner, 60.), Grósz, Hevesi, Pióker (Gémes, 70.), Táncos (Mezei, 60.), Hovanyecz, Adamov (Markovics, 64.), Fülöp, Fóris (Földi, a szünetben), Huszti. Edző: Papp Endre.

Mórahalom: Szatmári – Faragó-Barát, Ördögh (Suhajda, 72.), Baji (Nyíri, 86.), Papp D., Budai, Király, Kiss M., Kis L. (Kemenczés, 90.), Bokányi (Tóth M., 79.), Szalma (Dobák N., 60.). Edző: Hódi Mihály.

Gólszerző: Bokányi (53.).

Jók: Hevesi, Fülöp, Huszti, Mezei, Hovanyecz, ill. Faragó-Barát, Kiss M., Király.

Papp Endre: – Amit kértem a fiúktól, azt megcsinálták. Ennyi különbség még van a két csapat között, ezen az úton kell tovább haladnunk. Fiatalok és rutintalanok vagyunk, de van bennünk potenciál.

Hódi Mihály: – Tudtuk, hogy küzdelmes meccs lesz. Egy nagyon jól felkészített Deszkkel játszottunk, de egy gólt be tudtunk gyötörni, amivel úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk.

Tiszasziget 2 (0)

UTC 0 (0)

Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Kiss Richárd – jól (Csöngető, Kőhalmi).

Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Szilágyi (Skribek, 24.), Szabó D. (Drágity, 56.), Bálint D., Albert (Bálint T., 72.), Bánóczki (Zámbori, 66.), Vajna (Bernát, 72.), Farkas F., Kökény, Godó. Játékos-edző: Bernát Péter.

UTC: Mészáros L. – Zsömbörgi, Nagyfalusi (Palakovics, 65.), Szántó, Péczely (Sós, 58.), Dongó, Zsilinszki, Pesti, Pusztai, Varga L. (Kaszoer, 73.), Schneider (Török, 72.). Játékos-edző: Szántó Dániel.

Gólszerzők: Albert (60.), Drágity (86., 11-esből).

Kiállítva: Szántó (85.).

Jók: Farkas F., Kökény, Bánóczki, Albert, ill. Mészáros (a mezőny legjobbja), Zsömbörgi, Szántó, Zsilinszki.

Bernát Péter: – Erre mondják: idény eleji játék. Sok hibával játszottunk, ezeken javítani kell. Lényeg, hogy célunkat elértük, és itthon tartottuk a három pontot.

Szántó Dániel: – Ez nem a tavalyi UTC! Sok még a munka a csapattal, de jó úton haladunk.

SZVSE-PizzaMonster 9 (3)

Hódmezővásárhelyi FC II. 1 (0)

Mórahalom, 100 néző. Vezette: Kiss Sándor – jól (Csákó, K. Szabó).

SZVSE: Zékány – Kormányos, Pócs D. (Laczi, 80.), Csamangó, Mészáros (Abadzic, 71.), Rádai G., Beretka, Csanádi (Papp Á., 71.), Fülöp (Rádai B., 80.), Taci, Kelemen V. (Káposzta, 71.) Edző: Paksi Péter.

HFC II.: Heckó (Kekezovic, 69.) – Tóth J. (Papp E., a szünetben), Urbán, Nagy Att. (Árgyelán, 58.), Rostás, Rajsli, Kecskeméti, Papp M., Hegedűs M., Becsek (Tóth I., 69.), Bereczki. Edző: Bacsa Zsolt.

Gólszerzők: Taci (15., 40., 48.), Beretka (30., 66.), Mészáros (57., 68.), Csanádi (63.), Laczi (88.), ill. Papp E. (60.).

Jók: Kományos, Taci, Mészáros, Pócs D., Beretka, ill. senki.

Paksi Péter: – Örülök a csapat sikeres bemutatkozásának. Szép gólokat szereztünk, remélem, az eredmény kellő önbizalmat és motivációt a játékosoknak. Készülünk a két kupamérkőzésre, ahol szeretnénk jól szerepelni.

Bacsa Zsolt: – Fiatal játékosaink ma megtapasztalhatták, mi a különbség az ifjúsági bajnokság és a felnőtt foci között. Nem vagyunk elkeseredve, de pár forduló elteltével felvesszük majd a legjobb csapatokkal is a küzdelmet. Gratulálok az SZVSE-nek!

Makó II. 1 (0)

DAFC Szeged 2 (0)

Kiszombor, 100 néző. Vezette: Ruziscska Máté – közepesen (Minda, Virág).

Makó II.: Mityók – Rau, Bohák (Bán, 71.), Heidrich, Giba (Tamás, 78.), Kis Zs. (Baranyi, 52.), Gera (Bakos, 52.), Kardos, Bartucz, Molnár D., Czebe (László, 78.). Edző: Koczkás Zoltán.

DAFC Szeged: Grund – Szántó, Nagy M., Kis B. (Rózsa, 80.), Kovács P. (Dávid, 52.), Petőfi (Faragó, a szünetben), Tóth G. (Vetstein, 69.), Fekete Á., Baka, Görbe, Masa. Edző: Terjéki Tamás.

Gólszerzők: Baranyi A. (83.), ill. Baka M. (67.), Bakos A. (69., öngól).

Jók: Molnár D., Baranyi A., ill. Nagy M., Szántó, Baka.

Koczkás Zoltán: – Mindhárom gólból tevékenyen részt vettünk. A két kapott gól megfogta a csapatot, azonban az utolsó negyedórában akár fordíthattunk volna. Bízunk benne, hogy hamarosan javítunk.

Terjéki Tamás: – Büszke vagyok a fiatalokkal megtűzdelt csapatomra! Egy nehéz mérkőzésen, kiváló ellenfél ellen végig koncentráltan futballoztak.

Kiskundorozsma 0 (0)

Szeged-Csanád GA II. 2 (0)

Szeged-Kiskundorozsma, 50 néző. Vezette: Bartucz Tamás – kiválóan (Kócsó, Tihanyi).

Kiskundorozsma: Ábrahám T. – Császár, Papp N. (Bárkányi, 51.), Lóki, Sallai (Simon B., a szünetben), Ottlik Márk, Kalapács, Ottlik Máté (Szecskó, a szünetben), Fülöp, Takács A., Bodonji. Edző: Ottlik Roland.

Szeged-Csanád GA II.: Takács J. – Bokros, Murár (Krizs, 80.), Papp D., Mészáros, Kapic (Veszelka, 62.), Ábrahám B., Szűcs Zs. (Csípai, 62.), Holcsik (Gál, 87.), Gulyás (Csorba, 20.), Papp Á. Edző: Andorka Péter.

Gólszerzők: Csípai (64.), Holcsik (81.).

Jók: senki, ill. Ábrahám B., Csorba, Papp Á.

Ottlik Roland: – Bedaráltak bennünket. Mi jelen pillanatban hatvan percet tudunk futballozni.

Andorka Péter: – Jó hozzáállással játszott a csapat. A második félidőben ki tudtuk használni a támadóink gyorsaságát, ezzel megérdemelt győzelmet arattunk.

Bordány SK 1 (0)

Szentesi Kinizsi 2 (2)

Bordány, 200 néző. Vezette: Gargya Balázs – jól (Kiss R., Juhász Sz.).

Bordány: Csúri – Farkas F., Fodor, Szűcs D., Mihalkó, Szűcs Sz., Bozsó, Balogh D. (Kukli, 70.), Valach, Ábrahám (Hajdú, 57.), Denkovity (Révész, 78.). Edző: Vasas Gábor.

Szentesi Kinizsi: Tóth L. – Berta (Mátéfi, 78.), Koncz, Dovics, Frank, Hamed (Berkó, a szünetben), Bagi (Légrádi, 7.), Lázár, Szarvas, Mészáros, Bertók G. (Molnár Zs., 72.) Edző: Bány Tamás.

Gólszerzők: Szűcs D. (66.), ill. Frank (23.), Dovics (37.).

Jók: Fodor, Szűcs D., Bozsó, ill. Koncz, Lázár, Mészáros.

Vasas Gábor: – Egy félidő előnyt adtunk ellenfelünknek. A meccs képe alapján igazságosabb lett volna a döntetlen. Gratulálok a Szentesi Kinizsinek a győzelemhez!

Bány Tamás: – Örülök, hogy győzelemmel kezdtünk, viszont magunknak tettük nehézzé a meccset. Sok sikert kívánok a szimpatikus Bordánynak!

A 2. forduló programja:

Péntek, 17.30: Szeged-Csanád GA II.–Makó II. Szombat, 17.30: DAFC Szeged–ContiTech-Apátfalva, HFC II.–Deszk, UTC–Kiskundorozsma. 18 óra: Szentesi Kinizsi–Tiszasziget. Vasárnap, 17.30: Mórahalom–Bordány.

Tudósítóink: Ottlik Roland (Kiskundorozsma), Bernát Péter (Tiszasziget), Papp Endre (Deszk), Koczkás Zoltán (Makó), Paksi Péter (SZVSE), Vasas Gábor (Bordány).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában