Ő a legeredményesebb padeljátékos

2021.10.29. 13:00

Harmadjára lett országos bajnok a szegedi Bíró André

Dinamikusan fejlődő sportágban, a padelban vált a legtöbbszörös magyar bajnok játékossá Bíró André. A szegedi sportoló szerint a jó labdaérzék és helyezkedés elengedhetetlen a tenisz és a squash legjobb elemeit ötvöző játékban.

Tóth Alex

Rendkívül élménydús játék. Bíró André ezekkel a szavakkal jellemezte a padelt. Archív Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Harmadik országos bajnoki címével immár ön az a játékos, aki padelben legtöbbször megnyerte ezt a rangos címet. Milyen érzés?

– Boldog vagyok, hogy én tudtam eddig legtöbbször megnyerni az országos bajnokságot. Nagyon élvezem ezt a sportot, rendkívül élménydús játék.

– A teniszt már régóta sikeresen űzi. Hová tudná elhelyezni a padelt az életében?

– Azt kell mondjam, hogy elég rövid időn belül lettem sikeres a padelben. A teniszhez sokkal több idő kellett, ott nem jöttek ennyire gyorsan az eredmények. Amit biztosan állítok: mind a kettő nagyszerű sport. Talán a padel az, amit többen élveznek, mert nem kell hozzá akkora fi­­zikummal rendelkezni, mint a teniszhez.

– Mit gondol, mik azok a képességek, amelyekkel mindenképpen rendelkezni kell ahhoz, hogy valaki sikeressé váljon ebben a sportágban?

– Úgy gondolom nagyon fontos a labdaérzék ahhoz, hogy valaki jó eredményeket érjen el bármilyen labdajátékban. Igazából a padelben nem kell gyorsnak lenni, elég, ha jól helyezkedik az ember, illetve ha rendelkezik az alapvető ügyességgel. Sajnos ezt nem lehet tanítani, ám egy bizonyos szintig itt is el lehet jutni sok munkával, viszont ha az ember a legjobbak között szeretne játszani, akkor nagy szüksége lesz az ügyességére, tehetségére, illetve a kreativitás elengedhetetlen a pályán.

Rendkívül élménydús játék. Bíró André ezekkel a szavakkal jellemezte a padelt. Archív Fotó: Karnok Csaba

– Megkérdőjelezhetetlen a padel rohamos fejlődése. Mit gondol, meddig juthat el ez a sport?

– Kell még idő ahhoz, hogy erre a kérdésre pontosan válaszolni lehessen. Nagyon sokan nem ismerik ezt a sportot, de szépen lassan, ahogy évről évre épülnek a pályák Magyarországon, úgy egyre jobban épül majd be a köztudatba. Spanyolországban fejlődött ki ez a sportág, és bízom benne, hogy itthon is legalább akkora sikere lesz majd, mint ott, de ehhez még sok időre van szükség.

– Harmadik országos bajnoki címével kivívta a jogot, hogy az Európa-bajnokságon szerepeljen. Mik a várakozásai?

– Az idei Európa-bajnokságot is nagyon vártam, amit Spa­­nyolországban, Bilbaóban rendeztek. Azt kell mondjam, hogy nem a legerősebb felállással mentünk oda, de így is a legjobb 8 között estünk ki. Szerintem tovább is juthattunk volna. Remélem, hogy 2022-ben már mindenki eljön, és még jobb eredményt tudunk majd elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában