Valami most nem működik

2021.10.25. 07:14

Sima vereséget szenvedett a Szedeák Kecskeméten

Nem sikerült javítania játékán, így a Kecskemét otthonában is kikapott a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata.

V. P.

Fotó: Reti Attila

Az Oroszlány elleni vereség után a javítás szándékával ér­­kezett Kecskemétre a Naturtex-SZTE-Szedeák, csakhogy akárcsak az előző meccseken, most is gyorsan több mint tízpontos hátrányba került. Az első negyed végére ugyan szorossá tette a meccset a Tisza-parti csapat, de a folytatásban ismét a hazaiak irányították a találkozót. A KTE amerikai légiósával senki sem bírt, Pollard sorra szerezte a kosarakat.

Amikor feljöttek öt pontra Kerpel-Froniusék, akkor megint jött Pollard, majd Karahodzsics is egy extra hármassal jelentkezett, és újra két számjegyű lett a különbség.A harmadik negyed végén úgy tűnt, még szoros lehet a vég­­játék, de Wittmann dudaszós hármasával ugyanúgy 14 pontot kellett volna ledolgoznia az utolsó játékrészben a Szedeáknak, ahogyan a harmadik tíz perc elején is állt. Annyi kü­­lönbséggel, hogy ebben már Justin Alston nem segíthetett, az amerikai center ugyanis megkapta az ötödik faultját.

Bognár Kristófék végig futottak az eredmény után a Kecskemét otthonában. Fotó: kosarsport.hu

Innen már csoda nem történt, nem tudta szorossá tenni a meccset a Szedeák. A szegediek ezúttal is rengeteg rossz döntést hoztak támadásban, védekezésben pedig senki nem tudta megfogni Pollardot, az amerikai kosaras parádés estét produkált, ugyanakkor ehhez kellett az is, hogy a szegediek egészen könnyű dobásokat en­gedélyeztek neki.

Játékban nem nézett ki jól ez a negyven perc sem, a Naturtex-SZTE-Szedeák pedig így öt meccs után egy győzelemmel és négy vereséggel áll – folytatás pedig szombaton a Paks ideiglenes, szekszárdi otthonában.

Szrecsko Szekulovics: – Gra­­tulálok Forray Gábornak, hogy győztesen tért vissza az élvonalba. Az egész mérkőzésen rosszul védekeztünk, túl sok támadólepattanót engedtük ellenfelünknek, idegenben 86 dobott ponttal meccset lehetne nyerni. Igyekszünk javítani a hibáinkon a folytatásban.

Kecskemét–Szedeák 100–86 (31–28, 23–12, 24–24, 20–20)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 7. forduló. Kecskemét, 800 néző. Vezette: Győrffy, Frányó, Lengyel.

Kecskemét: POLLARD 38/15, Kucsera, Jaramaz 15/6, MILUTINOVICS 18/9, KARAHODZSICS 11. Csere: Dramicsanyin 2, Wittmann 14/9, Kiss D. 2. Vezetőedző: Forray Gábor.

Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 30/9, Cook 12/6, Szatmári, HUNT 12/9, Alston 2. Csere: Bognár 7, Kerpel-Fronius B. 6/3, Keller 7/3, Filipovics 7/3, Balogh, Polányi 3/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Kipontozódott: Alston (30.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában