Sport

2021.10.29. 12:50

Sokan játsszák, de mi az a padel?

Nem egy régi játékról van szó, és még át is mozgat.

delmagyar.hu

Budapest 20181008 Padel 2018 Országos Bajnokság OB Első Magyar Bajnokság a Magyar Padelszövetség szervezésében a Premier Padel pályán. A padel több ütősport elemeit ötvözi A képen: Bíró André Fotó: Török Attila Nemzeti Sport

Forrás: Illusztráció

Fotó: Török Attila

A padel a tenisz és a fallabda legjobb elemeit ötvözi. Párok játsszák egymással szemben egy 10×20 méteres „mini teniszpályán” speciálisan a sportág számára kifejlesztett padelütővel és labdával. A padelütő jóval könnyebb, mint a teniszütő, könnyebben is kontrollálható vele a játék. A küzdőteret üvegfal és részben kerítés veszi körül, a két térfelet pedig háló választja el, épp úgy, mint a teniszben. A játékszabályok megegyeznek a teniszével, annyi kiegészítéssel, hogy az oldalsó és a hátsó falat is be lehet vonni a játékba, a falról visszapattanó labdának is van szerepe a játékban. – írja a Magyar Padel Szövetség weboldalán.

A dinamikusan fejlődő sportágban lett egyébként harmadjára országos bajnok Bíró André. A szegedi sportoló szerint a jó labdaérzék és helyezkedés elengedhetetlen a játékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában