Jobb játékra lesz szükség

2021.11.10. 20:43

Izzasztó meccsen nyert Győrben a Szeged SZTE

A vártnál sokkal nehezebben, de győzött 10–9-re az újonc Győr otthonában a Szeged SZTE a női vízilabda OB I. ötödik fordulójában. Szombaton 18.30-kor Egerben játszanak Tisza-partiak.

Becsei Dávid

20211103 Szeged SZNVE SZTE (fehér sapka) - TVSE Vízilabda Kft. (kék sapka) OB I. női vízilabda mérkőzés Fotó: Kuklis István KI Délmagyarország DM Képen: SZABÓ KRISZTINA (2)

Fotó: Kuklis István - archív

A Szeged mindössze egyszer talált be az első negyedben Győrben. Természetesen ez a hazaiaknak kedvezett, akik a második negyed elején csapatkapitányuk, Huszti Dóra duplája után átvették a vezetést (2–1). A mérkőzés gólgazdag periódusában sikeresen lovagolta meg emberelőnyök hullámát a Szeged, előbb Jenei, majd Tátrai váltott egyet gólra, így a negyed derekán ismét a Tisza-partiak jártak előrébb (2–3). Bírták erővel a győriek, Huszti Dóra után Vanda, majd újra Dóra talált be. Bő három minutummal a nagyszünet előtt így ismét az OB I.-es újonc vezetett.

Egy nagyjából ötperces jó játékkal a második negyed végén, illetve a harmadik elején úgy tűnt, a szegediek megroppantják ellenfelüket, ugyanis zsinórban négy gólt lőttek. Botka, Ráski és Tátrai is akcióból volt eredményes, míg Miklós Réka emberelőnyből.

A negyedik negyed elején már négygólos előnyben vízilabdázott nagyjából fél percig a Szeged, 9–5-ről azonban rohamtempóban kezdett el felkapaszkodni és visszajönni a mérkőzésbe a Győr.

Az előző idényben még a Varga-csapatot erősítő Kurucz Kata előbb büntetőből, majd akcióból tört borsot korábbi csapattársai orra alá – miközben Miklós talált be rendkívül fontos pillanatban.

Az utolsó két perc 9–10-ről indult. A hazaiak többször támadhattak az egyenlítésért és az egy pontért, de a szegedi védelem állta a sarat. Szabó Krisztináék megszerezték idénybéli második győzelmüket, szombaton pedig újabb hosszú út vár rájuk Egerbe.

Varga Tamás: – Borzasztóan játszottunk, nem vettük elég komolyan a mérkőzést. Nehéz meccs volt, mert azzá tettük. Ármai Zita hiányzott, így nagyon keveset tudtam cserélni. Ettől függetlenül Tátrai Szonján kívül mást nem tudok kiemelni, akinek elégedett lettem volna a teljesítményével. Gratulálok a lányoknak, hogy nyertünk, de remélem, ez volt a szezon legrosszabb játéka és a jövőben azt az arcunkat mutatjuk, amelyet például a Tatabánya vagy a Dunaújváros ellen.

Győr–Szeged SZTE 9–10 (1–1, 3–5, 1–2, 4–2)

Női vízilabda, OB I., 5. forduló. Győr, Aqua Sport központ. Vezette: Kovács S., Kollár.

Győr: Torma – Fráter, Török 1, Huszti V. 1, Huszti D. 3, Dróth, Kurucz 3. Csere: Kiss E. (kapus), Farkas, Baksa, Vaszari, Németh, Kovács P. 1, Mozbauer. Vezetőedző: Vogel Zsolt.

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Szabó K. Miklós 3, Tátrai 3, Ráski 2, Bicskei, Botka 1. Csere: Jenei 1, Pap, Korom, Hasznos. Vezetőedző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 8/0, ill. 10/4.

Ötméteresből: 3/2, ill. -.

Kiállítva cserével: Bicskei.

Kipontozódott: Botka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában