Hazánkat képviselte

2021.11.17. 17:26

László Alexa Portugáliába utazik az Eb-re

Munkatársunktól

László Alexa Párizsban járt. Fotó: Máté Taekwondo

Mozgalmas időszakot tudhat maga mögött László Alexa, a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo Egyesület versenyzője. Aranyéremmel térhetett haza októberben a Horvátországban megrendezett Condor Open versenyről, ahonnan egye­­nesen Párizsba utazott. A French Ecopen 2021 Poomase G1 világranglista-versenyén ráadásul Magyarországot képviselhette a felnőtt A kategóriában.

– Szerveztek egy válogatott­edzőtábor-hétvégét, majd az eddigi eredményeimet is figyelembe véve, az edzők javaslata alapján én képviselhetem Magyarországot – emlékezett vissza László Alexa a klubhonlapon.

László Alexa Párizsban járt.
Fotó: Máté Taekwondo

Ami a felkészülését illeti, ezt már augusztusban elkezdte a Máté Taekwondónál, de budapesti tanulmányai miatt a ké­­sőbbiekben hol a fővárosban, hol pedig Hódmezővásárhelyen folytatta az alapozó munkát. A célja a döntőbe jutás volt. A száztíz versenyzőből az A kategóriában huszonhét induló közül a kilencedik helyen végzett. A legjobb nyolcas körről mindössze 0.003 ponttal maradt le.

– Nem voltunk sokan a me­­zőnyben, de egyenes ági kiesés volt, így a verseny végeredménye nagyban függött a sorsolástól is. Nagyon örülök, hogy Magyarországot képviselhettem – jegyezte meg büszkén Alexa.

Ez a franciaországi verseny jó bemelegítés volt számára, ugyanis péntektől vasárnapig a portugáliai Siexalban vesz részt a tizennegyedik Poomase G4 Európa-bajnokságon.

– Bár napjainkban a koronavírus-járvány nehezíti az életünket, azt javaslom a sport­­társaimnak, hogy annak el­­lenére se adják fel álmaikat és céljaikat, hogy a jelen helyzet olykor elterel bennünket a motiváltságtól – kérte az Eb-re készülő László Alexa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában