A Valdor Szentes az esélyes

2021.12.04. 10:24

24 órán belül eldöntik a továbbjutást

Hét nappal korábban aratott 12–7-es bajnoki győzelme után ma 16 órára visszatér Tatabányára a Valdor Szentes női ví­­zilabdacsapata.

A labdára és a négyes döntőre fókuszál a fehér sapkás Valdor Szentes. Fotó: Vidovics Ferenc

Fotó: Vidovics Ferenc

Ezúttal a magyar kupa negyeddöntőjének első felvonásán találkozik egymással a két csapat, a visszavágót már holnap 16 órakor megrendezik a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sport­uszodában.A legutóbbi bajnokin három negyed után 7–7 állt az eredményjelzőn Tatabányán, a remek záró nyolc percnek kö­szönhetően viszont 12–7-re nyer­­tek a szentesiek.

– Nem lebecsülve a hazaiakat, a két csapat között reálisan öt-hat gólos különbség van a javunkra. Hogy ez csak az utolsó negyedben alakult ki, az az oda nem figyelésünknek köszönhettük, valamint annak, hogy a Tatabánya azt játszotta, amit a legjobban tud. A sokmozgásos játékkal hibákra kényszerítettek bennünket, amelyeket kíméletlenül kihasználtak – emlékezett vissza a mai ellenféllel egy hete játszott bajnokira Matajsz Márk, a Valdor Szentes vezetőedzője.

A labdára és a négyes döntőre fókuszál a fehér sapkás Valdor Szentes.
Fotó: Vidovics Ferenc

Huszonnégy órán belül kétszer mérkőzik meg egymással ma a Tatabánya és a Szentes. Amely együttes több gólt dob a két nap alatt, az kvalifikálja magát a soproni négyes döntőbe a következő hétvégére.

– A tét minket nyom majd, nekik nincs vesztenivalójuk. Ezt el kell majd tudnunk viselni, türelmesen támadni végig. A Tatabánya biztosan arra törekszik majd otthon, hogy olyan eredményt érjen el, amellyel lehet esélye Szentesen kiharcolni a továbbjutást. Mi ezt akarjuk megakadályozni, hogy vasárnap már nyugodtabban ugorhassunk medencébe itthon – fogalmazta meg várakozását a tréner.

Idegenben játszanak

Az első tíz fordulót tizenöt ponttal a hetedik helyen záró Szegedi VE ma 17 órától az Eger vendége lesz a férfi OB I.-ben. A hazaiak a 9. pozíciót foglalják el a tabellán kilenc ponttal.

A Metalcom Szentes eddig hét pontot gyűjtött, míg mai vendéglátója, a Pécs kilencet. Bár kettejük összecsapása 19 órakor kezdődik, a Kurca-partiak már tegnap délután elutaztak a Baranya megyei városba. Ma sem lesz teljes a szentesi keret, Takács J., Chilkó, Garancsy és Vörös különböző okok miatt hiányzik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában