Helyi sport

2022.01.19. 11:22

Győrben nyitottak

Az új évi GYAC-kupával indította az évet Márton Anita és az SZVSE dobószakosztályának versenyzői: az olimpiai bronz­érmes súlylökő születésnapján versenyzett, a számban pedig csak szegediek állhattak a dobogóra.

Munkatársunktól

Csupa szegedi állt az új évi GYAC-kupán a női súlylökés dobogóján. Születésnapján aranyérmes lett a számban Márton Anita, míg mögötte az SZVSE két versenyzője, Veiland Violetta és Beregszászi Renáta versenyzett. 

 

 

– Tizenhat méter huszonhárom centivel kezdtem a szezont. Jócskán benne vagyunk az alapozó időszakban, és én még mindig egy visszatérő szakaszban vagyok. Kezdtem már jobban szezont, de innen kell majd előrébb lépnem, bizony, van hova… Sűrű év előtt ál­lunk, a téli szezonban szinte minden hétvégén lesz valami verseny. A fedett pályás világbajnokságra tizennyolc méter harminc centi a kvalifikáció, ez lenne a fő cél. Tavaly volt egy térdműtétem, még nem tel­­jesen egészséges a térdem, ez egy picit hátráltatja a felkészülésemet. Nyáron lesz Eb és világbajnokság is, így ha ez a téli szezon nem jönne össze, akkor máris ott a következő cél – mondta lapunknak Márton Anita. 

 

 

Összesen öten képviselték az SZVSE-t a Győrben megrendezett versenyen, ahol szép eredményekkel zártak. 

 

 

Mint a Vasutasok szakosztályvezetőjeként is dolgozó olimpiai bronzérmes súlylö­kő elmondta, Dobó Zsombor nagyszerűen lökött, 15,65 méteres eredményével megnyerte az ifjúsági korosztály versenyét. Az U16-os leányok között biztató szezonkezdéssel Korom Lili 9,77 méteres teljesítményével ezüstérmet szerzett, míg az U20-asok között Fischer Márk 15,87-et lökött a döntőben, amivel második helyen végzett. 

 

 

– Veiland Violetta és Beregszászi Renáta hasonló cipőben járnak, mint én. Renitől ez a tizennégy méter fölötti eredmény nagyon közeli az egyéni csúcsához, biztosan megdönti ezt a téli szezonban. Violettának is az a célja, hogy megdöntse az egyéni csúcsát, számukra pedig a dobó-Európa-kupa lesz a fő verseny a téli szezonban – összegzett Márton Anita. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában