Az év cspata lett a kajaknégyessel a szegedi Kárász Anna

2022.01.09. 09:09

Méltó jutalom a sikerév után

A Magyar Sportújságíró Szövetség Az Év Sportolója Gáláján az egyéni sportágak legjobb csapata kategóriájában az olimpiai bajnok női kajaknégyes nyert, amelynek tagja volt az MVM Szeged sportolója, Kárász Anna is.

mádi józsef

Az Év Sportolója gála Foto: Nemzeti Sport Tumbász Hédi

Fotó: Tumbász Hédi

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 64. alkalommal ismerte el az év legkiemelkedőbb sportolóit. Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát egy év kihagyás után, idén ismét nézők előtt rendezték meg a budapesti Nemzeti Színházban.Az eseményen minden kategóriában három-három jelölt került a végső szakaszba, és közülük kerültek ki a győztesek. Az egyéni sportágak csapatversenyében a Kozák Danuta, Kárász Anna, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra alkotta olimpiai bajnok női kajaknégyes nyert, megelőzve az olimpiai bronz­érmes férfi kardcsapatot és a férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltót. 

– Valahol számítottam erre a helyezésre, mert úgy éreztem, a többi csapathoz képest az eredményeket végignézve jól sikerült az évünk – nyilatkozta az MVM Szeged sportolója, Kárász Anna. – Nagyon örültem, és jól esett a díj, méltó jutalma volt az előző évnek. Jelenleg kicsit visszafogottabban mozgok, így csak napi egyszer edzek, futok, kondizok, és nem tudom még, megyek-e meleg vízi edzőtáborba. 

 

A díjazottak

Az év férfi sportolója: Szilágyi Áron (vívó); az év női sportolója: Csipes Tamara (kajakozó); az év csapata (hagyományos csapatsportok): a női vízilabda-válogatott; az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye): a női kajak négyes (Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kárász Anna, Kozák Danuta); az év edzője: Decsi András (vívás); az év fogyatékos sportolója (a Magyar Paralimpiai Bizottság által felkért szakemberek, szakírók voksoltak), férfiak: Kiss Péter Pál (kajakozó), nők: Pap Bianka (úszó); az év fogyatékos csapata: a női kerekesszékes vívóválogatott (Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné Mező Boglárka, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla); az év sportpillanata: Fiola Attila gólja a labdarúgó Európa-bajnokságon, Franciaország ellen (az M4 Sport honlapján szavaztak a szurkolók, a legjobb három közül pedig szakmai zsűri döntött a győztesről); MSÚSZ-életműdíj: Raduly József magyar bajnok, kupagyőztes válogatott labdarúgó; az év E-sportolója: Blazsán Patrik (autósport); az év szabadidős sporteseménye: Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (Debrecen).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában