Helyi sport

2022.03.18. 13:30

Elhunyt Seres tanár úr

Munkatársunktól

84. évében elhunyt Seres Lajos tanár úr. Üllés közismert pedagógusa, testnevelő tanára. A sport volt a mindene. Igazi kis fellegvárat épített szeretett községében. Imádta a kézilabdát, az üllési csapatok pedig sikeresek voltak, Csongrád-Csanád megye legjobbjai között tartották számon őket. Micsoda meccseket játszott egymással Üllés és Kistelek, vagy éppen Üllés és Sándorfalva. Edzést tartott, szépítette az általános iskola udvarán található pályákat, ahol mindig rend és tisztaság volt. 
Állandóan szervezett, a környék legnagyobb utánpótlásversenyének, az ÁFÉSZ-kupának volt a házigazdája. A homokhátsági iskolák egymás között mérették meg tudásukat: atlétikában, futballban, kézilabdában. 
Kis miniolimpia zajlott minden évben Üllésen. Csodás és páratlan hangulata volt ennek az eseménynek, ahol persze a sport játszotta a főszerepet, de barátságok is szövődtek. Mindenki várta, hogy mikor mehet Üllésre sportolni. Szerette a tanítást! Elhivatott volt, nevelt, tanított. Ezért szerették őt sokan. Rengeteg gyerekkel szerettette meg a sportolást, azt, hogy rendszeresen mozogjon, egészségesen éljen. Nagy köszönet jár ezért, mert számára az iskola nem munkahely volt, hanem az élete egyik legfontosabb része. 
Seres Lajos tanár úr temetése március 21-én (hétfő) 14 órakor lesz az üllési temetőben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában