Helyi sport

2022.04.28. 12:04

Sérülés hátráltatta Máté világbajnoki szereplését

László Alexa a tizenhetedik helyen zárt a freestyle kategóriában. Fotó: Máté Taekwondo

Befejeződött a tékvandó-világbajnokság a dél-­koreai Kojangban, amelyen Ma­­­­gyar­országot a hódmezővásár­helyi Máté Taekwondo két versenyzője, László Alexa és Máté Mirabella képviselte, akik nagyjából már egy hónapja az ázsiai országban edzőtáboroztak. 
 

A poomase világbajnokság freestyle kategóriájában a tizenhetedik helyet szerezte meg Máté Mirabella. Némiképp sérülés hátráltatta, ugyanis az első kint töltött hét során megsérült a lába, ami korlátozta a felkészülését. Járása is korlátozott volt, így hosszabb ideig csak a felsőtest- és kézgyakorlatokat fejleszthette. Mirabella a free­style programjára 4,12 pontot kapott, amivel nem jutott tovább az elődöntőbe. 
 

A világbajnokság utolsó napján László Alexa is pástra lépett. A harminc év alattiak mezőnyében a harminckettő közé jutásért egy vietnámi ellenféllel kellett megküzdenie. Kettejük produkciójából az ázsiai lányét látták jobbnak a versenybírók, így Alexa számára hamar véget ért a dél-koreai világbajnokság. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában