Vasárnap 15 órától újabb hazai mérkőzést játszik a Guardians, a jótékonyság is szerepet kap

2022.05.06. 13:17

Rutinos ellenfél érkezik Szegedre

Szezonbeli második hazai mérkőzését vívja vasárnap a Felső Tisza-parton a Guardians amerikaifutball-csapata, az ellenfél a DEAC Gladiators lesz a Divízó I.-es bajnokság következő fordulójában.

V. P.

Keménységből ezúttal sem lesz hiány, a piros mezes Guardiansre kemény meccs vár. Archív fotó: Török János

Fotó: Török János

Megvan az első győzelme a Divízió I.-ben a Guardiansnek, miután az előző fordulóban sikerült idegenben legyőznie a Tatabánya Mustangs csapatát.Nagyon örültünk annak a győzelemnek, hiszen egy olyan csapatot sikerült legyőznünk, akik hozzánk hasonlóan tavaly még szintén a Divízió II.-ben szerepeltek. Akkor egy ponton ment el az a meccs, aminek köszönhetően ők jutottak be a döntőbe és nem mi. Volt bennünk egy kis bizonyítási vágy, és bár a meccs elején egy kicsit bealudtunk, de aztán visszavettük a kezdeményezést – összegezte az előző mérkőzést Baranyi Ernő, a Guardians vezetőedzője. 
 

Az Őrzőkre vasárnap az eddig mindkét meccsét elveszítő DEAC Gladiators vár az újabb fordulóban: a vasárnap 15 órakor, a Felső Tisza-parton kezdődő mérkőzés a jótékonyságról is szól, hiszen a klub árverésre bocsátott egy mezt, amelyet négy NFL-játékos is aláírt. A licit a meccs kezdetéig tart, és a csapat Facebook-oldalán lehet ajánlatot tenni. Az ebből befolyt összeget a szegedi gyermekklinika részére ajánlja fel a klub. 
Egy rutinos, nagy tapasztalatokkal bíró csapat lesz az ellenfelünk. A Gladiators egy erős szintet képvisel ebben a bajnokságban, van két amerikai játékosuk, és az edzőjük az Egyesült Államokból jött. A szezon kezdetén még nem volt meg az összeszokottság számukra, azt gondolom, ők a szezon közben folyamatosan csiszolódnak majd össze, és egyre erősebbek lesznek. Nem szabad figyelembe vennünk, hogy két vereséggel állnak. Edzőmeccsen találkoztunk már velük, az utánpótlásunk pedig velük közösen indult az előző junior- és utánpótlásszezonban, így jó a kapcsolat a két klub között. A pályán viszont nem lesz barátkozás, ebben biztos vagyok – tette hozzá Baranyi Ernő. 
 

A vasárnap 15 órakor kezdődő mérkőzést a szurkolók ingyen tekinthetik meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában