Helyi sport

2022.06.10. 11:26

Csanki Márkra emlékezünk

Munkatársunktól

Fotó: Unsplash

Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület ifjúsági világbajnoki ezüstérmes kenusa, Csanki Márk május 20-án autóbalesetben elhunyt. Szavakban szinte elmondhatatlan, mit érezhet most a családja. Lapunk hasábjain az édesanya néhány gondolatával búcsúzunk a fiatalembertől. 

„Ez a megemlékezés különösen nehéz, mert egy hirtelen véget ért fiatal élet előtt tisztelgünk, és tovább mélyíti a fájdalmat a személyes érintettség. A szavak ilyenkor a piramisok óriási köveinek súlyával bírnak, csak kibuknak, és döndülve hullanak alá. 

Ő a családi fotókon a kisfiú a komoly szemekkel. Mindegy, hogy az általa imádott apukája ölében, vagy az óvodai fényképeken egy kismotoron ül. 

Ő a fiatalember, aki mindig tudta, hol a helye, volt benne magabiztosság, és csak pont annyi szereplési vágy, amit tudott kezelni. Élt benne a romantikus hősszerelmes, aki a csillagokat lehozná a szíve választottjáért. A barátaira is odafigyelt, türelmesen hallgatta a másikat, hogy kiöntse a szívét, talán még jó és bölcs szavakkal is tudott támaszt és gyógyírt nyújtani mások sajgó sebeire. 

Ő volt a testvér, aki mindig vigyáz ránk, aki előtt nincs titok. 

A szegedi vízitelep volt a második otthona. A kenu volt az élete, készült a szezonra, a versenyekre. 

Mindenki máshogy emlékezik majd rá, de mindannyiunk szívében ott marad Márk egy darabja az idők végezetéig.” 

Csanki Márk búcsúztatása szombaton 10.30-kor lesz a szegedi Belvárosi temetőben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában